Sreda, 26/06 - Fudbal, Island, 1 deild
26/06Keflavík vs NjardvíkDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
25/06/2024 13:19
Derbi 9. kola islandske druge lige igra se u Keflaviku gde gostuje lider Njardvik. Meč je na programu u sredu od 20 časova.
Keflavik

Domaći tim je prošle sezone igrao u eliti islandskog fudbala ali je bio ubedljivo polsednji i na morao je da se preseli u rang niže. Nije im pomoglo ni igranje u plej-autu i na kraju su imali samo 16 osvojenih bodova iz 27 utakmica. U ovoj sezoni su trenutno peti, što ih sigurno ne zadovoljava jer je glavni cilj ekspresni povratak u društvo najboljih. U prvih 8 kola rezultati su \'\'šareni\'\', po dve pobede i poraza i čak 4 nerešena rezultata. U dva poslednja kola se nisu proslavili, odigrali su nerešeno protiv Dalvik/Rejnira u gostima i Trotura na svom terenu.

Njardvik

Gosti su ubedljivo najprijatnije iznenađenje u prvoj trećini sezone. Njardvik je prošle sezone ostao drugoligaš samo zahvaljujući jednom golu za koliko je imao bolju gol razliku od pretposlednjeg Selfosa. Spasili su se i pored činjenice da su izgubili u poslednje tri utakmice. Sada su lideri, iz 8 utakmica imaju već 19 bodova, a to su sakupili sa 6 pobeda i jednim remijem. Jedini poraz do sada su doživeli od Fjolnira pre dvadesetak dana. Iza sebe imaju dve bitne pobede, prvo nad IR Rejkjavikom na domaćem terenu a onda i na gostovanju kod Grote, na oba ta meča davali su po tri gola.

Predlog

Tim iz Njardvika je u boljoj formi ali je Keflavik znatno poznatiji klub. To ne igra veliku ulogu u islandskom fudbalu jer se često dešava da u prvi plan izbiju ekipe koje su samo sezonu ranije bile u nokdaunu. Takav je slučaj sa Njardvikom, kada su prošle godine spasili đivu glavu sada mogu i do elite. U derbiju ne verujemo da će izgubiti a za duplu šansu x2 kvota je 1.83 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.