Četvrtak, 27/06 - Fudbal, Letonija, Virsliga
27/06Grobiņa vs BFC Daugavpils Res.Ukupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
26/06/2024 13:29
U 20. kolu letonske Virslige sastaju se debitant Grobina i Daugavpils. Meč se igra u četvrtak od 17 časova.
Grobina

Tim iz Lijepaje po prvi put je čaln letonske elite. Naravno da su ambicije takve da je sve osim povratka u drugu ligu uspeh, ali su još daleko od mirne luke. Posle 19 odigran ih utakmica, dakle na polovini sezone, nalaze se na 8. mestu sa 16 bodova i ispred su samo gradskog rivala Lijepaje i poslednjeplasirane Jelgave. Pre pet dana su doživeli pravu katastrofu na svom terenu od Rige kada su izgubili sa 6:0, ali su pre toga ostvarili uspeh u mnogo značajnijem meču za njih, protiv direktnog konkurenta Jelgave i slavili sa 4:2. Na domaćem terenu nisu preterano uspešni, imaju samo tri pobede, dva protiv Jelgave i jednu u duelu sa Metom.

Daugavpils

Nekadašnja BFC Daugava sada nosi naziv Daugavpils, po sponzoru, ali su daleko od onih najboljih, šampionskih, dana. Ovaj tim je dva puta bio prvak Letonije, prvi put 2013. a onda i pet godina kasnije. Nakon toga nisu imali preterano uspeha, a i sada su daleko, barem bodovno, od vrha tabele. Jeste Daugavpils na 4. poziciji ali su u zaostatku čak 8 bodova za trećeplasiranom Valmijerom, a od lidera RFS-a imaju manje čak 16 bodova i to posle samo polovine prvenstva. U dva prethodna kola osvojili su ukupno 4 boda ali su za rivale imali dve najslabije ekipe u ligi, remizirali su sa Lijepajom na strani i pobedili Jelgavu na svom terenu.

Predlog

Gosti su nešto bolji tim ali to u ovom meču ne mora ništa da znači. Veći motiv ima domaćin koji se bori za opstanak ali ej Daugavpils dobio oba ovosezonske duela protiv Grobine, i na strani i na svom terenu. Bili su to prvi okršaji ova dva tima u elitnom rangu. Mala prednost i sad ide na stranu Daugavpilsa ali je naš predlog veći broj golova. Za 3+ kvota je 1.60 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.