Petak, 28/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
28/06FH vs Breidablik1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
27/06/2024 12:39
Jedan od zanimljivijih duela ovog kola na Islandu igra se u gradu Hafnarfjorduru na krajnjem jugo-zapadu Ostrva. Meč je na programu u petak od 21.15.
Hafnarfjordur

FH je nelada bio dominantan tim na Islandu i osvajao je šampionske titule u nizu. Bilo je to vreme fudbalskog amaterizma na Ostrvu, kada se malo pažnje obraćalo na \'\'najvažniju sporednu strav na svetu\'\'. Sada je mnogo toga promenjeno, fudbal je i na Islandu postao prava religija a uspesi reprezentacije podigli su kvalitet i klupskog fudbala. FH nije više među najboljim timovima, neke druge ekipe su preuzele primat, ali ove sezone igra odlično i pred ovo kolo nalazi se na visokom 4. mestu, koje dele sa Akranesom. Oba tima imaju po 17 bodova i imaju dvocifren zaostatak za vodećim Vikingurom. Plan je da se plasiraju u plej-of i onda pokušaju da ostvare što bolji plasman a možda stignu i do plasmana u Evropu.

Breidablik

Ako ništa drugo ekipa Breidablika će ostati u istorijskim klnjigama, kada je fudbal u pitanju, na Islandu. Postali su prvi klub sa Ostrva koji je iznorio plasman u grupnu fazu nekog od evropskih kupova. To se dogodilo prošle godine kada je Breidablik krenuo u kvalifikacijama za Ligu šampiona a na kraju završio u grupi Lige konferencija sa Lilom, Olimpijom i Slovanom. Igrali su dobro i u grupi ali nisu uspeli da nastave evropski put i posle Nove godine. To ih je koštalo šampionske titule, pehar je prešao u vitrine Vikingura i u Breidabliku se nadaju da ga mogu vratiti ove sezone. U dobroj su formi, imaju 5 pobeda i dva remija u poslednjih 7 kola, a na tabeli su drugi sa samo bodom manje od Vikingura.

Predlog

U prvom ovosezonskom okršaju između ova dva tima Breidablik je pobedio FH sa 2:0 na svom terenu. Teži posao ih očekuje u Hafnarfjorduru mada je Breidablik u seriji od četiri uzastopne pobede na strani. Verujemo da će stići i do pete a za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.