Nedelja, 30/06 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
30/06Gnistan vs Ekenäs IF1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
28/06/2024 18:09
Dve ekipe koje su prošle sezone igrale u drugoj ligi sastaju se još jednom u elitnom rangu. Meč u Helsinkiju igra se u nedelju od 15 časova.
Gnistan

Debitant u eliti nije loše započeo sezonu ali je jasno da će borba za opstanak biti njihova realnost. Gnistan je još jedan prestonički tim, iz 13 utakmica ima isto toliko bodova, što je dovoljno za 9. mesto u ovom trenutku. Bez pobede su u tri poslednje utakmice, gubili su baš od Ekenasa i Helsinkija, a u prošlom kolu su remizirali sa Lahtijem uz pravu goleadu. Uvek je zanimljivo na mečevima ovog tima a oni su podjednak broj bodova osvojili i kući i na strani. Odbrana je slabiji deo tima, primili su najviše golova uz ekipu Oulua.

Ekenas

Gosti su takođe novajlije u elitnom rangu ali, za razliku od Gnistana, ne mogu biti zadovoljni svojim učinkom u prvo delu regularne sezone. Ekenas je napravio veliko iznenađenje u utakmici osmine finala Kupa Finske u kojoj je posle boljeg izvođenja penala eliminisao aktuelnog šampiona Helsinki. U prvenstvu su slabi, nalaze se na poslednjem mestu i sakupili su 6 bodova iz 12 utakmica. Zanimljivo je da Ekenas ima samo jednu pobedu u dosadašnjem toku šampionata i ta pobeda ostvarena je u duelu sa Gnistanom pre dvadesetak dana.

Predlog

Bodovi iz ovog duela znalajniji su nego u ostalim utakmicama ovih rivala pošto se radi o direktnim konkurentima u bici za opstanak. Ekenas je bio uspešniji na svom terenu i slavio minimalnim rezultatom a sada nešto slično očekujemo od Gnistana. za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.