Nedelja, 30/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
30/06Víkingur Reykjavík vs FramUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
28/06/2024 18:27
Aktuelni šampion i dalje je najbolji na Islandu ali ima i jake rivale ove sezone. Meč sa Framom igra se u nedleju od 21.15.
Vikingur

Ekipa iz Rejkjavika je lider na tabeli islandske prve lige ali je prošle sezone u ovom delu prvenstva imao mnogo veću prednost nego što je ima sada. Njegovi najozbiljniji takmaci su Breidablik, prethodni šampion i ekipa Valura, Nema sumnje da će ova tri tima boditi bitku za šampionski naslov, mada se u plej-ofu možda priključi još neko. Vikingur je vezao osam utakmica bez poraza a u prošlom meču, odigranom pre nekoliko dana, ubedljivo su slavili na gostovanju kod Stjarnana. Dali su četiri gola a nisu primili nijedan. Uskoro ih očekuje početak kvalifikacija za Ligu šampiona, a imaju velike ambicije u Evropi i planiraju da izbore grupnu fazu nekog od takmičenja, što je prošle godine pošlo za rukom Breidabliku. Prvi rival im je prvak Republike Irske Šamrok Rovers. Prva utakmica igra se već 9. jula.

Fram

Fram je još jedan tim iz islandske prestonice samo što je svoje najbolje dane imao pre poslednje decenije prošlog veka. Poslednju titulu uzeli su 1990. godine i to im je bila 18. po redu. Od tada ne znaju za pehar prvaka ali ni za neki značajniji rezultat i samo su nakon toga jednom osvojili Kup Finske, bilo je to 2013. godine. Ovu sezonu nisu počeli tako loše, nalaze se na 6. mestu sa 16 bodova iz 12 utakmica i plan je da se zadrže u gornjoj polovini tabele i posle 22 kola i tako igraju u plej-ofu. Plasman u Evropu je teško ostvarljiv ali u Framu ne odustaju unapred ni od toga. Niz od šest vezanih prvenstvenih mečeva bez pobede prekinuli su u prošlom kolu kada su slavili na gostovanju kod novajlije Vestrija sa 3:1.

Predlog

Vikingur je mnogo jači od Frama ali je u prvom meču ova dva rivala slavio samo sa 1:0 kao gost. Ima i Fram pobede nad Vikingurom u prethodnim sezonama ali uglavno se to dešavalo u kupu, dok na prvesntveni trijumf čekaju baš dugo. Ovo će biti još jedna pobeda Vikingura ali je naš predlog veći broj golova domaćina. Za igru T13+ kvota je 2.05 u kladionci SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.