Ponedeljak, 01/07 - Fudbal, Egipat, Premier League
01/07El Geish vs Al Ahly1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
30/06/2024 13:45
Gosti nastavljaju uspon ka prvom mesto i El Gaiš će biti samo još jedna etapa ka cilju, tituli. Meč se igra u ponedeljak u 19 časova.
El Gaiš

Domaći tim je osvojio samo jedan bod u poslednja tri kola ali to nije za brigu jer su osnovni cilj, opstanak u Premijer ligi, odavno obezbedili. Kao da je tim iz Kaira posle toga sustio gas i igrao taman koliko mu treba da se održava u sredini tabele. Tako su sada na u donjoj polovini, na 11. mestu, ali sa dvocifrenom prednošću u odnosu na timove ispod crte. Do kraja sezone za njih su ostale još 4 utakmice i sledi raspust. Igraju bolje na svom terenu i na poslednjih sedam prvenstvenih utakmica samo su poraženi od Al Masrija.

Al Ahli

Jedino što bi moglo da zaustavi Al Ahli na putu do nove titule šampiona Egipta je umor. Ovaj tim igra veliki broj mečeva u kratkom vremenskom interevalu a sve zbog odlaganja utakmica u vreme kada su se nadmetali u afričkoj Ligi šampiona. Na kraju su postali kontinentali prvaci, čime su ispunili onaj glavni cilj, ali nije bez važnosti ni naslov domaćeg šampiona. Ove sezone najveći konkurent im je tim Piramidsa koji i dalje zauzima prvo mesto sada sa 14 bodova više ali i pet mečeva više odigranih od Al Ahlija. Posle devet vezanih pobeda u ligi ne očekujemo da Al Ahli poklekne na ovom gostovanju.

Predlog

Al Ahli pobeđuje rivale redom ali to ne čini na ubedljiv način. Kao da se sprema neko iznenađenje u narednom periodu kada trebaju da odigraju sve zaostale mečeve. Sredinom jula dva puta će se Al Ahli sastati sa Piramidsom i u tim utakmicama trebalo bi da se odluči šampion. Do tada nemaju mogućnosti za kiks i predlažmo dvojku u gradskom derbiju Kaira. Za pobedu Al Ahlija dobija se kvota 1.37 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.