Utorak, 02/07 - Fudbal, Letonija, Virsliga
02/07Valmiera / BSS vs RIGADa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
01/07/2024 12:37
Derbi meč letonske Virslige igra se između Valmijere i RIGE. Meč je na programu u utorak od 17 časova.
Valmijera

Domaćin je niz od sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda prekinuo u prethodnom kolu ubedljvim porazom od vodećeg RFS-a. Izgubili su u letonskoj prestonici sa 4:1 od branioca titule. Sada igraju protiv druge najbolje letonske ekipe, još jednog restoničkog ligaša, tima koji naziv glavnog grada ove baltičke zemlje. Posle 20 odigranih kola Valmijera je na trećoj poziciji sa 39 bodova, što je 6 manje od drugopalsirane Rige. Pobedom u direktnom duelu prepolovili bi zaostatak za Rigom i stekli šansu da se do kraja sezone bore makar za vicešampiku titulu, koja ne znači mnogo ali bi barem razdvojili dva najbolja letonska tima. Pošto su u prošloj sezoni bili četvrti, nema sumnje da će ove napredovati makar za jedno mesto.

RIGA

Samo jedan bod imala je Riga prošle sezone m anje od RFS-a i zbog toga je ostala bez titule. Nadali su se u ovom klubu da mogu vratiti šampinsku krunu na svoju glavu posle ove sezone ali nam se čini da će se to izjaloviti iako je do kraja prvenstva u Virsligi ostalo još punih 16 kola, s obzirom da se u ovom takmičenju igra četvorokružno. Riga je druga sa 45 bodova, pet manje od lidera RFS-a i imaće šansu da tu razliku nadoknadi, ako ne pre, ono u međusobnim duelima sa gradskim rivalom. Uskoro ih očekuje i start evropskih kvalifikacija a prvi rival Rige biće tim poljskog Šljonska. Prvi meč drugog kola Lige konferencija igra se 25. jula.

Predlog

Ove sezone su se ovi timovi već dva puta sastali a uspešnija je bila Valmijera. prvo su na svom terenu slavili sa 2:1, a onda su ostali neporaženi u Rigi 1:1. S obzirom da su ponovo domaćini njihove šanse uopšte nisu male i kiks prvog pratioca s nestrpljenjem čeka i RFS. U prva dva meča došla je igra gol-gol a verujemo da će i u trećem. Za GG kvota je 1.80 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.