Četvrtak, 04/07 - Fudbal, Brazil, Brazileiro Serija A
04/07Vasko da Gama vs Fortaleza1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
01/07/2024 16:24
Mada je njihova reprezentacija na KOPA Amerika u SAD, Brazilci bez pauze igraju u svojoj elitnoj ligi. Slavni Vasko dočekuje Fortalezu u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu u 1 sat.
Vasko

Ekipa iz Rija je dosta slabo startovala u novoj sezoni. Vasko je posle 13 odigranih utakmica tek na 16. mestu a do sada su osvojili samo 11 bodova. Svega dve pobede za slavni klub jeako je malo i svaki novi neuspeh mogao bi da ih gurne u zonu ispadanja. S obzirom da su ime dobili po slavnom istraživaču, njihov nadimak je Admiral, ali ih imaju još nekoliko. Prethodnu sezonu završili su tek na 15. mestu, što je jako slab plasman i samo su ih dva boda delila od ispadanja iz elitnog ranga. Trenutno su u lošoj formi, na poslednjih sedam prvenstvenih utakmica upisali su samo jednu pobedu, protiv Sao Paola, a u prošlom su remizirali sa Botafogom na svom terenu 1:1.

Fortaleza

Zanimljiv klub nam dolazi iz istoimenog grada sa krajnjeg severoistoka Braila. Tvrđava ili Fortaleza, nije se nakupio trofeja u Seriji A ali je često bio najbolji u svojoj pokrajini Cearense. U ovom gradu su se igrale i utakmice Mundijala pre deset godina i tada je i sagrađen prelepi stadion Kasteljao sa skoro 70 hijada mesta na tribinama. Trikolori, kako glasi nadimak fudbalera ovog kluba, trenutno se nalazi na odličnom 8. mestu, dok su prethodnu sezonu završili na 10. poziciji. U dobroj su formi, na poslednje četiri utakmice uzeli su 10 bodova, ali su sva tri trijumfa ostvarili na svom terenu, dok su u gostima ove sezone uzeli samo jedan bod u tri meča.

Predlog

Vasko bi novim neuspehom zakomlikovao sebi poziciju već u prvoj četvrti sezone. Fortaleza igra ubedljivo kod kuće ali neubedjivo na strani i neće im biti lako na gostovanju u Rio De Žaneiru. Očekujemo trijumf domaćeg sastava, s obzirom da Fortaleza nikad nije pobedila Vasko kao gost. Za jedinicu se u kaldionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.