Subota, 06/07 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
06/07IF Vestri vs Breidablik1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
04/07/2024 08:02
Posle utakmica u Kupu Islanda nastavlja se prvenstvo u ovoj ostrvskoj zemlji. Meč između novajlije Vestrija i Breidablika igra se u subotu od 16 časova.
Vestri

Posle solidnog starta sezone novajlija u elitnom rangu islandskog fudbala počeo je da popušta. Niko nije ni očekivao da se Vestri naše u gornjoj polovini tabele i na taj način zaigra u plej-ofu posle prvih 22 kola, ali se verovalo da mogu ispuniti prevashodni cilj, a to je opstanak. Posle 12 odigranih kola nalaze se na pretposlednjem mestu, osvojili su 11 bodova do sada a vezali su tri poraza. Gubili su u nizu od Filkira, Valura i Frama a na te tri utakmice mreža im se tresla čak 11 puta. Na svom terenu su do sada odigrali pet mečeva, dva su dobili a tri izgubili.

Breidablik

Pre dve sezone Breidablik je nadmoćno osvojio titulu na Islandu i okušao se u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošlog leta. Na kraju su uspeli da se plasiraju u Ligu konferencija i tako su postali prvi tim iz ove zemlje koji je zaigrao u grupnoj fazi nekog od evropskih kupova. Dug put kroz Evropu ostavio je trag na ekipi i Breidablik je predao domaću krunu fudnalerima gradskog rivala Vikingura. Sada pokušavaju da vrate pehar u svoje vitrine ali opet imaju zaostatak za aktuelnim šampionom. U prošlom kolu Breidablik je poražen na gostovanju kod Hafnarfjordura sa 1:0 i to je bio drugi vezani meč na kome Breidablik nije slavio s obzirom da su kolo pre toga igrali nerešeno protiv Akranesa.

Predlog

Breidablik je ostao bez 5 bodova u dva poslednja kola i razlika u odnosu na lidera Vikingura sada je čak 7 bodova. Ipak, Breidablik ima jedan meč manje odigran i ako slavi na ovom gostovanju prišao bi na podnošljiva četiri boda zaostatka za prvim favoritom. Već u četvrtak startuju u kvalifikacijama za Ligu konferencija a rival u prvom kolu je makedonski Tikveš iz Kavadaraca. Ovde predlažemo dvojku jer ne verujemo da će Braidablik dozvoliti sebi da ne pobedi i treći meč uzastopno. Za pobedu gostiju kvota je 1.36 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.