Subota, 06/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
06/07Ilves vs HJKDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
04/07/2024 08:14
Derbi meč finske Veikkaus lige igra se u Tampereu gde gostuje aktuelni šampion Helsinki. Meč se igra u subotu od 14 časova.
Ilves

Domaći tim je odlično otvorio sezonu i odmah se pozicionirao u vrhu tabele zajedno sa favoritima HJK-om, KuPS-om i, ove sezone, VPS-om. Međutim, Ilves je u nastavku sezone malo popustio pa sada u derbi sa aktulenim prvakom ove zemlje ulazi sa samo jednom pobedom u poslednjih šest utakmica, a u međuvremenu je doživeo poraz u kupu i ispao ekipe SJK-a. Ekipa iz Tamperea je sada na 5. mestu sa 23 boda, a to je samo pet manje od lidera Helsinkija. U slučaju pobede nad timom iz prestonice Ilves bi stigao na samo dva boda minusa i pritom ima jednu utakmicu manje odigranu od važećeg šampiona. Zato je ovaj meč izuzetno važan za njih i uradiće sve da bace na pleća velikog rivala.

Helsinki

Gosti su u dosta promenjivoj formi ali to se Helsinkiju dešava već sezonama unazad i na kraju uvek uspevaju, na lakši ili teži način, da stignu do titule. U preošloj su to uspeli samo zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na KuPS, a sada su na vrhu i pored činjenice da su u 15 odigranih utakmica već tri puta poraženi i 4 puta su odigrali nerešeno. Ovo prvenstvo zanimljivije je od većine prethodnih, nisu samo dve ekipe u bici za vrh, već su se HJK-u i KuPS-u pridružili i SJK, VPS, Ilves i još po neki. To donosi dodatnu draž u prvenstvo posebno posle neuspeha reprezentacije \'\'zemlje 1000 jezera\'\' u kvalifikacijama za EURO. Helsinki je takođe podbacio u Kupu Finske i poraženi su od Ekenasa posle penala u osmini finala.

Predlog

Oba tima predstavljaju Finsku u kvalifikacijama za evropske kupove samo će na teren dosta ranije ekipa Helsinkija. Aktuelni šampion igra protiv litvanskog Panevežisa u prvom kolu i biće favorit za prolaz dalje, čime bi mogao da obezbedi evropsku jesen. Ilves se uključuje u drugom kolu Lige konferencija, a protivnik će biti težak jer se radi o bečkoj Austriji. Za ovaj meč u Veikkaus ligi očekujemo da bude golova i to na obe strane. Prvi meč ove sezone završen je rezultatom 1:1 u Helsinkiju, a sada se za GG dobija koeficijent 1.55 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.