Nedelja, 07/07 - Fudbal, Belorusija, Vysshaya Liga
07/07Minsk vs Neman Grodno1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
05/07/2024 16:29
Gosti se i dalje održavaju u samom vrhu tabele i čekaju svoju šansu da napadnu titulu. Meč u beloruskoj prestonici igra se u nedelju od 15 časova.
FC Minsk

Domaći tim nikako ne može da bude zadovoljan dosadašnjim tokom sezone i sa samo 5 bodova na svom kontu. Nisu poslednji samo zbog toga što je to mesto rezervisano ua Soligorsk koji još uvek odrađuje drakonsku kaznu zbog nameštanja pre dve godine. Prošle sezone su se izvukli ali će ove teško s obzirom da su i dalje u minusu. To nije neka uteha za Minsk jer iz lige ispadaju direktno dva poslednja tima i još jedan ide u baraž. FC Minsk je jedini tim koji još nije pobedio ove sezone a u prvenstvu su odigrali već 14 utakmica. Ovom protiv Nemana spušta se zavesa na prvi deo sezone.

Neman

Aktuelni vicešampion Belorusije iskoristio je maksimalno činjenicu da se Soligorsk u velikim problemima zbog kazne a BATE je daleko od tima koji je dominirao godinama u Višaja ligi. Ostao je, kao glavni konkuretn, Dinamo iz Minska, najpoznatiji beloruski klub još iz vremena SSSR-a. Prošle sezone je titula otišla u Minsk ali je Neman dugo bio za vratom Dinamu. Sada je tim iz Grodna na trećem mestu, između njih i Dinama je i Žodino, ali je Neman već osvojio jedan trofej pošto je u Kupu Belorusije pobedio Islač u finalu. Zaostatak za Dinamom je 5 bodova ali Neman ima i meč manje odigran i lako bi ta razlika mogla da se spusti na samo dva poena minusa.

Predlog

Neman će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija ali im žreb nije bio naklonjen i u drugom kolu, kada stratuju, za rivala imaju rumunski Kluž. Zato smatramo da će se maksimalno posvetiti prvenstvu i pokušati da stignu do svoje prve titule. U Minsku su veliki favoriti i predlažemo dvojku sa kvotom 1.40 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.