Nedelja, 07/07 - Fudbal, Norveška, Elitserija
07/07Molde vs Lilestrem1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
05/07/2024 16:47
Aktuelni osvajač kupa želi bolji rezultat u prvenstvu ove sezone. Meč u Moldeu igra se u nedelju od 17 časova.
Molde

Samo je jednom u poslednje četiri sezone Molde uspeo da ostavi Bode/Glimt iza sebe i stigne do naslova šampiona u Norveškoj. U prethodnoj im to nije pošlo za rukom i pehar se vratio na sever ove zemlje. I sada je Bode na vrhu, prati ga uporno Bran, dok je Molde na trećem mestu sa 6 bodova manje od lidera. Posle pauze od skoro mesec dana na teren su se vratili utakmicom u Tromzeu. Gostovanje na severu je uvek izazovno ali je Molde ovog puta dosta lako pobedio fdomaćina sa 2:0 i najavio dobre igra u nastavku sezone. Kao osvajači Kupa Norveške igraće u kvalifikacijama za Lifu Evrope, prvo kolo prošuštaju a u drugom imaju nezgodnog rivala, danski Silkeborg.

Lilestrem

Gosti su dalkeo od nekada slavnih dana. Uglavnom prvenstvo završavaju oko sredine tabele a često i u donjoj polovini. U prošloj su ipak napravili određeni pomak i šampionat završili na visokom šestom mestu, samo jednom slabijem od Moldea. Ipak, opet su ostali bez evropskih kupova. Sada su sedmi, tako da postoji mogućnost da napadnu neko mesto koje vodi u Evropu ali nam se čini da je konkurencija dosta jaka i da neće uspeti u tome. Imaju 16 bodova iz 12 utakmica, čak šest puta su već poraženi, a uz jedan remi imaju i 5 pobeda. Na pauzu su otišli posle pobede u Tromzeu a vratili su se trijumfom nad KFUM-om na svom terenu. oba puta rezultat je bio 2:1.

Predlog

Molde je favorit protiv Lilestrema, posebno kada igra na svom terenu. U prethodnoj sezoni bilo je čak 4:0 za Molde, mada je i Lilestrem dobio međusobni duel pred svojim navijačima. Ako đeli da održi korak sa vodećim dvojcem Molde mora da pobedi u ovom meču i mi verujemo da hoće. Za jedinicu se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.