Utorak, 09/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
09/07Hamrun Spartans vs Lincoln Red Imps1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
08/07/2024 17:03
Dva fudbalska liliputanca sastaju se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampaiona. Prvak Malte dočekuje prvaka Gibraltara u utorak od 18.45.
Hamrun

Hamrun je dosta sigurno osvojio naslov šampiona na Malti i završio prvenstvo sa 5 bodova prednosti u odnosu na Florianu. To im je bila druga vezana titula a ukupno deseta u Premijer ligi Malte. Ovaj tim postoji jako dugo, uskoro će napuniti 120 godina, ali nikad na međunarodnoj sceni nije imao uspeha. Uglavnom se sve svodilo na ispadanje u kvalifikacijama, osim u sezoni 2022/23 kada su prebrodili tri kola kvalifikacija, izbacili Alaškert iz Jermenije, bosanskohercegovački Velež i bugarski Levski, ali ih je u plej-ofu za Ligu konferencija zaustavio beogradski Partizan. I tada je Hamrun bio odličan i na svom terenu odigrao 3:3 sa crno-belima. Prošle sezone su prvo ispali iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabija iz Haife ali su onda u Ligi konferencija bili bolji od gruzijskoj Dinama iz Tbilisija. Međutim, mađarski Ferencvaroš ih je sprečio da zaigraju u grupnoj fazi. Prvenstvo Malte počinje tek u drugoj polovini avgusta pa ne verujemo da su u nekoj posebnoj formi.

Linkoln

Premijer liga Gibraltara broji pest timova i svih šest igraju na istom stadionu. Linkoln Red Imps je rekorder sa 25 titula šampiona a poslednje četiri godine pehar prvaka ne napušta njihove prostorije. Imali su i jedan sjajan rezultat u Evropi. Uspeli su u sezoni 2021/22 da se plasiraju u grupnu fazu Lige konferencija tako što su savladali letonsku Rigu u plej-ofu za ovo takmičenje. U grupi su igrali sa PAOK-om, Slovanom i Bratislave i FC Kopenhagenom i svih pest utakmica su izgubili. I pored toga ostalo je zapisano da su, za sada, jedini tim iz ove zemlje koji je igrao grupnu fazu nekog takmičenja. Prvenstvo neće još dugo da krene i to je najveći problem klubiva iz ove zemlje u evropskim kvalifikacijama.

Predlog

Mada mnogi potcenjuju Gibraltar, čak je i reprezentiacija ove zemlje znala da namuči neke ozbiljen selekcije. Linkoln Red Imps uopšte nije bez pansi protiv Hamruna, mada prednost u prvom meču dajemo Maltežanima. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.