Nedelja, 14/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
14/07Ekenäs IF vs Inter TurkuUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
12/07/2024 13:44
Domaćin se bori za opstanak a gost pokušava da uhvati poslednji voz za plasman u plej-of. Utakmica u Raseborgu igra se u nedelju od 16 časova.
Ekenas

Novajlija u ligi nalazi se u teškoj situaciji i već je sigurno da će drugi deo sezone igrati u plej-autu. Plasman u gornju polovinu tabele je matematički moguć, igra se još 8 kola u regularnom delu prvenstva ali po igrama i kvalitetu, Ekenas neće moći među prvih šest. Njima je najbitnije da izbegnu poslednja dva mesta i da i naredne sezone budu deo elite. U prošlom kolu napravili su malu senzaciju pobedom na gostovanju kod VPS-a u Vasi. VPS je jedna od najboljih ekipa ove sezone u Finskoj i to je bilo jedno od većih iznenađenja u dosadašnjem delu prvenstva. Pre toga su slavili i protiv Gnistana u prvenstvu i vezali su dve pobede, što im se nie desilo od početka sezone. Tu ne računamo poraz od KuPS-a u Kupu Finske koji se smestio između ova dva trijumfa.

Inter Turku

Gosti su u dobroj formi, računajući kup i prvenstvo imaju četiri vezane pobe de i čak šest mečeva bez poraza. Poslednji put su izgubili pre više od mesec dana i to od Ilvesa na svom terenu. Prošle sedmice nisu imali mnogo problema da savladaju Lahti na svom terenu u Turkuu a trijumf protiv gradskog rivala TPS odveo ih je u polufinale kupa. Možda je to takmičenje prava šansa da Inter uradi nešto veliko ove sezone s obzirom da su i dalje van zne plej-ofa. Mada su 7. na tabeli, a to je odmah ispod crte, zaostatak za šestoplasiranom Hakom je solidnih 6 bodova i meč manje za tim iz Valeakoskija. INter na dva poslednja gostovanja u prvenstvu nije primio gol, slavio je kod Lahtija i odigrao bez golova kod Hake.

Predlog

U prvom delu sezone Inter je u Turkuu pobedio Ekenas sa 2:1. Sada su oba tima u boljoj formi nego što su bila sredinom aprila, kada se igrao taj meč. Bodovi su potrebni i jednima i drugima i smatramo da remi ne bi bio po meri ni Ekenasu ni Interu. Zato očekujemo otvorenu borbu i ponovo barem tri gola na meču. za 3+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.