Nedelja, 14/07 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
14/07IF Vestri vs KAUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
13/07/2024 12:31
Tek drugi pšrvenstveni duel ova dva tima u istoriji igra su nedelju. Vestri dočekuje Akurejri u elitnoj islandskoj ligi od 16 časova.
Vestri

Tim iz Isafjordura debitant je u najjačoj ligi Islanda. Plasirali su se u elitu prošle godine tako što su zauzeli tek četvrto mesto u drugoj ligi, u polufinalu plej-ofa pobedili trećeplasirani Gjolnir a onda u finalu drugoplasirani Afturelding, postigavši jedini gol u produžecima. Debitantsku sezonu u društvu najboljih počei su sa dva ubedljiva poraza ali su onda vezali dve pobede. U nastavku sezone imali su samo još jedan trijumf i ne čudi to što su pred ovaj meč na pretposlednjem 11. mestu. Nema sumnje da im je plej-aut suđen i da će se boriti za opstanak, sa vrlo neizvesnim ishodom. U prošlom kolu su napravili malo iznenđenje i uspeli da osvoje bod protiv Breidablika, bilo je 2:2.

Akurejri

Samo jedno mesto iznad Vestrija je tim Akurejrija. Sakupili su 12 bodova, samo jedan više od svog rivala u ovoj utakmici a četiri više od poslednjeplasiranog Filkira. I njima je plej-aut sudbina i Akurejri će svim silama želeti da napusti samo dno tabele. Trenutno su u dobroj formi u psolednja četiri meča, tri u prvenstvu i jednom u kupu, nisu poraženi, a u ligi su uzeli sedam bodova u poslednej tri utakmice, više nego u prethodnih deset kola, u kojima su prihodovali samo 5 bodova. Na strani ne igraju baš dobro, u dosadašnjem delu prvenstva samo su jednom uspeli da slave u gostima i bilo je to nedavno na gostovanju kod Kopavogura.

Predlog

Rekli smo da se do ove sezone Vestri i Akurejri nisu sastajali, ni u prvenstvu ni u kupu. Ove godine su igrali već dva puta jedni protiv drugih a ovo im je treći međusobni okršaj. U prvom delu prvenstva Vestri je slavio kao gost 1:0 ali se Akurejri revanširao u kupu pobedivši sa 3:1. Prvi put će igrati u Isafjorduru i to može biti šansa ua Vestri koji je u lošem momentumu. Naš predlog su golovi i verujemo da će ih biti ako i u kupu, barem četiri. Za 4+ kvota je 2.13 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.