Ponedeljak, 15/07 - Fudbal, Rumunija, Liga I
15/07Botoşani vs OţelulDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
14/07/2024 12:27
Domaćin je na jedvite jade ostao u eliti rumunskog fudbala prošle sezone. Sada je plan da sezona bude mnogo manje stresna. U prvom kolu dočekuju tim od koga su izgubili u poslednjem prošle sezone, Ocelul iz Galatija. Meč se igra u ponedeljak od 17.30.
Botošani

Upravo poraz od Ocelula u poslednjem kolu plej-auta prošle sezone doveo je Botošani na 14. mesto i morali su u baražu da potvrđuju svoj status. Na kraju su uspeli ali su imali dva stresna meča protiv Miovenija koja su dobili minimalnim rezultatom 1:0. Botošani će se i ove sezone, takva je procena, boriti za opstanak. Jasno je i njima da nemaju kvalitet da se upuste u borbu za vrh ali potajno tinja nada da bi mogli da napadnu neko mesto koje vodi u plej-of i na taj način automatski izbore i opstanak. U pripremnom periodu Botošani je igrao solidan broj mečeva, bilo je pobeda, kao ona protiv češkog Jabloneca, ali i ubedljivih poraza kao onog od 6:0 protiv poljske Legije.

Ocelul

Ekipa iz Galatija je takođe igrala u plej-autu ali je bila mnogo uspešnija od Botošanija i osvojila ukupno osmo mesto i tako stekla pravo da igra u baražu za plasmanu u Ligu konferencija. Nisu uspeli da se plasiraju za evropske kupove pošto su poraženi od Univerzitatee iz Kluža. Malo pre toga igrali su finale kupa i potpuno neočekivano poraženi su od drugoligaša Korvinula iz Hunedoare. Taj poraz sigurno je ostavio velike posledice jer ne samo da bi doneo evropsku vizu već bi Ocelul došao i do trofeja. Oni već imaju jednu titulu šampiona, tim iz Galatija je bio najbolji u sezoni 2010/11, ali kup nisu osvajali i pre prošlosezonskog imali su samo još jedno finale u sezoni 2003/04.

Predlog

S obzirom da se radi o prvom kolu novog šampionata teško je procenjivati ko je bliži pobedi. Ipak, sudeći po onome što su prikazivali u prošloj sezoni ali i u pripremnom periodu čini nam se da su gosti bliži uspehu. Zato je naš predlog dupla šansa na goste a za x2 kvota je 1.51 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.