Utorak, 16/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
16/07Lincoln Red Imps vs Hamrun SpartansUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
15/07/2024 13:47
Posle iznenađujućeg rezultata u prvom meču ostaje da vidimo mogu li Maltežani da uzvrate. Revanš prvog kola kvaifikacija za Ligu šampiona igra se u utorak od 18 časova.
Linkoln

Prvak Gibraltara iznenadio je sve pobedom u prvom meču na Malti protiv najboljeg tima ove zemlje iz prethodne sezone Hamrun Spartansa. Pobeda jeste bila minimalna ali je vrlo značajna pred revanš na Gibraltaru. Niko nije znao u kakvom su stanju ekipe pošto prvenstvo u obe zemlje neće još dugo, a kvalifikacije su počele u jeku letnjeg perioda i visokih temperatura. Linkoln je 28 puta bio prvak Gibrlatara a u 21 veku su samo oni pobeđivali u prvenstvu ove zemlje. Stalni su učesnici evropskih kvalifikacija a ubedljivo najveći uspeh ostavrili su u leto 2022. godine kada su se plasirali u grupnu fazu Lige konferencija. Tada su odigrali šest mečeva sa FC Kopenhagenom, PAOK-om i Slovanom iz Bratislave, izgubili sve mečeve ali se ni na jednom nisu obrukali.

Hamrun Spartans

Tačno mesec dana ostalo je do početka novog prvenstva na Malti a Hamrun jeu opasnosti da odmah ispadne iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Bili su zadovoljni žrebom koji im je podario dvomeč sa prvakom Gibraltara u prvom kolu ali se ispostavilo da je Linkol mnogo ozbiljniji rival nego što se pretpostavljalo. Izgubio je Hamrun na svom terenu minimalnim rezultatom, tome je doprinelo i rano isključenje Brazilva Elionaja već u 10. minutu ali je krajem prvog poluvremena van terena morao i jedan igrač Linkolna. Hamrun je desetostruki šrvak Malte, u Evropi su napravili veliku pauzu i nisu igrali kupove od 1993. do 2022. godine, skoro tri decenije. Taj povratak na evropsku scenu bio je berićetan, plasirali su se u plej-of za plasman u Ligu konferencija i tek tu ispali od beogradskog Partizana. Pre crno-belih su izbacili tri ozbiljna tima. Alaškert iz Jermenije, Velež iz Mostara i Levski iz Sofije. Prošlog leta su bili bolji od Dinama iz Tbilisija ali ih je eiminisao Ferencvaroš.

Predlog

I pored pobede Linkolna u prvom meču na Mlati smatramo da su šanse podjednake pred revanš. Maltežani su blagi favoriti za pobedu ali im za prolaz treba bar dva gola razlike. Ono što bi trebalo da bude izvesnije je igra na golove a očekujemo da ih bude malo i u revanšu. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Primobet iznosi 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.