Utorak, 16/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
16/07Celje vs FloraDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
15/07/2024 14:08
Ukupni pobednik ovog dvomeča rešen je posle prvih 90 minuta i sada ostaje samo otaljavanje posla za slovenačkog šampiona. Meč u Celju igra se u utorak od 19 časova.
Celje

Pre par meseci ekipa Celja je po drugi put postala šampiona Slovenije. Ova ekipe je, uz Maribor i Goricu jedina koja nikad nije ispadala iz elitne lige Slovenije od njenog osnivcvanja pre 33 godine. Ostavili su Mariborčane u prošloj sezoni na 12 a Olimpiju na 15 bodova zaostatka i mora se reći da su sasvim zasluženo stigli do trofeja koji su prvi put osvojili pre četiri godine. Što se takmičenja u Evropi tiče najbliži plasmanu u grupnu fazu bili su prošlog leta, stigli su do plej-ofa za Ligu konferencija pobedama nad portugalskom Vitorijom iz Gimaraeša i beloruskim Nemanom iz Grodna ali je nepremostiva prepreka bio Makabi iz Tel Aviva. U prvom meču u Estoniji pokazali su da ovog leta imaju plan da igraju u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Flora

Ekipa iz Talina ostala je bez ikakvih šansi da ode u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona posle \'\'petarde\'\' koju su doživeli od Celja u prvoj utakmici na svom terenu. Flora ne stoji najbolje ni u domaćem prvenstvu. U Estoniji je Levadija već odmakla rivalima a Flora zaostaje i za ekipom Kaljua. Ostaje im borba za drugo mesto amada i treće donosi plasman u Evropu, tačnije u Ligu konferencija. Zato će narednog leta biti mnogo teže uraditi nešto u Evropi i ove godine bi morali da iskoriste to što su bili prvaci Estonije prošle godine. Ovaj tim je bio 15 puta šampuin svoje zemlje a imao je i solidnih evropskih nastupa kao što je onaj pre dve godine u grupnoj fazi Lige konferencija kada su pobedili i beogradski Partizan u Talinu, ali i dva puta remizirali sa Anortozisom sa Kipra.

Predlog

Nema svrhe rapravljati o tome ko će dalje, posle 0:5 u Talinu to je sigurno Celje ali ne znamo hoće li Slovenci ponovo biti tako ubedljivi. Nema ni potrebe, sledećeg vikenda im kreće prvenstvo i malo će se čuvati za premijeru protiv odličnog tima Bravo iz Ljubljane. Flora će pokušati da popravi utisak i verujemo da bi mogla da postigne gol u Celju. Zato je predog igra gol-gol za koju je kvota odlična i iznosi 2.70 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.