Sreda, 17/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
17/07Differdange 03 vs KÍDupla šansatip: X2
7 / 10 Ulog
15/07/2024 15:23
U prvom meču na Farskim Ostrvima Klaksvik je slavio sa 2:0 i favorit je za prolaz u drugo kolo kvalifiakcija za Ligu šampiona. Meč se igra u Luksemburgu u sredu od 19 časova.
Diferdanž

Predstavnik Luksemburga izgubio je sa dva gola razlike na Farskim Ostrvima i neće mu biti lako da nadoknadi tu razliku pogotovo jer je u njihovoj zemlji trenutno pauza u šampionatu. Diferdanž je postao šampion Luksemburga proletos posle punih 45 godina. To im je bila sedma ukupno a pored toga osvojili su 20 kupova ove zemlje, po čemu su rekorderi. Što se Evrope tiče pobedu nisu ostvarili još od leta 2015. kada su eliminisali Bala Taun iz Velsa i onda ispali od Trabzona. U dve prethodne sezone za njih su kobni bili slovenački klubovi i ispadali su na prvoj prepreci od Olimpije pa od Maribora, ali su oba puta bili nadomak prolaska dalje i ispadali su tek posle produžetaka.

Klaksvik

Prošle sezone je ekipa sa Farskih Ostrva ostvarila neverovatan uspeh i plasirala se u grupnu fazu Lige konferencija kao prvi tim u istoriji iz ove zemlje. U tri prethodne godine bili su šampioni Farskih Ostrva ali će sada, po svemu sudeći, morati da predaju krunu nekom drugom. Posle 16 odigranih kola u prvenstvu nalaze se na trećem mestu i imaju velikih 9 bodova manje od vodećeg Vikingura. To jeste dostiđžna razlika ali pored njihovih pobeda neophodno je i da Vikingur gubi bodove a to već ne zavisi od Klaksvika. Meč protiv Diferdanža daje nadu da opet mogu uraditi nešto veliko u Evropi i možda se drugu godinu uzastopno nađu u grupnoj fazi. Prošle jeseni su bili sasvim solidni u mečevima sa Lilom, Olimpijom i Slovanom.

Predlog

Mada reprezentacija Luksemburga pravi dobre rezultate u poslednje vreme, ispostavilo se da je prvak ove zemlje lako poražen od prvaka Farskih Ostrva u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Klaksvik je prošle sezone izbacio Ferencvaroš i Heken i na kraju igrao u grupi Lige konferencija. Očekujemo da budu uspešniji i u revanšu i predlažemo duplu šansu na goste sa kvotom 1.95 za x2 u kladionici SuperBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.