Sreda, 17/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
17/07Larne vs Rīgas FSDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
15/07/2024 15:42
U prvom meču šampion Letonije bio je ubedljiv protiv Larnea prvaka Severne Irske i slavio sa 3:0. Revanš je u sredu od 21 čas u Larneu.
Larne

Dve godine uzastopno najbolji tim Severne Irske je Larne, ekipa iz gradića na istoku ove zemlje koji je pre svega poznat kao važna luka. Pošto su prvaci već dve godine, i to su im jedine titule u istoriji, možda će poznati poznat i po fudbalu. U prošloj sezoni su ostavili Linfild iza sebe za pet bodova i na taj način odbrani pehar šampiona. Start u kvalifikacijama opet je bio loš, poraženi su od RFS-a u Rigi sa čak 3:0 i pred njima je skoro nemoguć zadatak da nadoknade tu razliku. Prošlog leta su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrali sa Helsinkijem i ispali su posle produžetaka, da bi onda ubedljivije bili poraženi od kosovskog balkanija u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

RFS

Ovaj klub ne postoji dugo a već ima dve titule šampiona u Letoniji. Već su imali i zapažene rezultate u Evropi, u sezoni 2022/23 su uspeli da se domognu grupne faze Lige konferencija i u grupi su igrali protiv Fiorentine, Hartsa i Bašakšehira. Uspeli su da na šest utakmica osvoje dva boda, tako što su remizirali sa Turcima i Italijanima. Prvenstvo Letonije je u jeku, RFS je trenutno lider sa 7 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Rigu i sva je prilika da će odbraniti šampionski naslov. U poslednjem odigranom meču su se plasirali u četvrtfinale Liga kupa pobedom nad Daugavpilsom. Prošlog leta su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisali Makedoniju GP ali su onda ispali od azerbejdžanskog Sabaha.

Predlog

Posle 3:0 u prvom meču skoro da je izvesno ko će u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Larne ima tu nezgodu da im prvenstvo nije u toku i iz tog razloga su fudbaleri RFS-a u prednosti, što se videlo i u prvoj utakmici. Irci su ponosan narod i sve će uraditi da se makar oproste pobedom od Lige šampiona. Naš predlog je dupla šansa na domaćina a za 1x dobija se kvota 1.81 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.