Četvrtak, 18/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
18/07Inter Club d'Escaldes vs Velež1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
17/07/2024 15:53
Rođeni su podbacili u Mostaru i pokušaće da isprave stvar u Andori. Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se u četvrtak od 18 časova.
Inter Eskaldes

Tim iz prestonice Andore ostvario je odličan rezultat u Mostaru pre sedam dana. Vratili su se neporaženi iz duela sa Veležom i sada imaju priliku da pobedom odu u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija i susretnu se sa slavnim grčkim AEK-om. Tu će im šanse biti mnogo manje ali će hrabri momci sa Pirineja pokušati da se isprse i pred mnogo jačim rivalom. Ovaj tim je tri puta, i to uzastopno, bio šampion Andore, od 2020. do 2022. godine a još dva puta su, dosta ranije, osvajali i kup. U Evropi imaju skroman učinak, ostvarili su par pobeda ali dalje od drugog kola kvalifikacija nisu otišli. Tako je bilo i prošlog leta, izbacili su Vikingur sa Farskih Ostrva a onda ubedljivo poraženi od škotskog Hibernijana.

Velež

Ekipa iz Mostara je bila veliko ime u nekadašnjoj Jugoslaviji, bili su specijalisti za kup, dva puta su ga osvajali i još dva puta igrali u finalu. Od kada je Bosna i Hercegovina formirala svoju ligu, primat u njoj je preuzeo jedan drugi mostarski tim, ekipa Zrinjskog. Poslednjih godina Velež se vraća na veliku scenu, navijači Rođenih su bili ti koji su zakotrljali lavinu i u narednimgodinama treba ponovo očekivati onaj Velež od ranije. Postali su skoro redovni u Evropi, ali su rezultati i dalje dosta \'\'mrđavi\'\'. Istina, pre dve godine su izbacili dva rivala i stali na trećoj prepreci kada ih je eliminisao švedski Elfsborg. Tada je Velež ostvario i najveću pobedu, možda i u istoriji, u dva meča su bili bolji od grčkog AEK-a i to posle penala. Sudbina je htela da se AEK nađe ponovo na putu Veležu i sastaće se s njim ukoliko prođu Inter.

Predlog

Prvi meč je protekao u dosta izjednačenoj igri u kojoj je Velež delovao dosta stegnuto i na kraju jedva ugrabio remi. Pred okršaj u Andori šanse u podjednake a smatramo da će Velež igrati mnogo rasterećenije kada nema pritisak sa tribina. Svi žele još jedan spektakl Pod Bijelim Bregom i učiniće sve da opet ukrste koplja sa AEK-om. Pokušajte sa dvojkom za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.