Subota, 20/07 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
20/07KA vs Víkingur ReykjavíkUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
18/07/2024 17:42
Prvak Islanda je ispao iz Lige šampiona i sada mu je prvenstvo prioritet. U ovom kolu ima teško gostovanje kod radskog rivala Akurejrija u subotu od 18.15.
Akurejri

Domaći klub nema mnogo uspeha u svojih gotovo 100 godina postojanja. Imaju jednu titulu iz daleke 1989. godine, ali su se nakon toga često selili iz prve u drugu ligu i obrnuto. Ipak, pre dve godine su završili na odličnom drugom mestu iz Breidablika, dok su prošlu sezonu okončali kao sedmoplasirani tim. U aktuelnoj sezoni igraju dosta promenjivo ali su u odličnoj formi u poslednje vreme. U prethodna četiri kola uzeli su čak 10 bodova, duplo više nego u prvih deset. Pobedili su Fram, Kopavogur i Vestri a remizirali sa Hafnarfjordurom. Vidi se da rivali nisu bili iz kategorije najjačih islandskih klubova, pa je možda i to razlog odličnim rezultatima. Ujedno je Akurejri izborio plasman u finale kupa i taj meč, baš protiv Vikingura, za njih je utakmica sezone.

Vikingur

Imao je islandski prvak velika očekivanja od Evrope ovog leta. Nadali su se da mogu ponoviti uspeh Breidablika iz prošle sezona kada je ova ekipa postala prva sa Ostrva koja je igrala grupnu fazu negok evropskog takmičenja. Doduše Vikingur još uvek ima šanse da to uradi ali će mu sada, nakon ispadanja od Šamroka, biti mnogo teže i više nema pravo na kiks. Možda je za njih realnije da se pobrinu da osvoje duplu krunu na Ostrvu. U prvenstvu su u vođstvu, pet bodova beže Valuru i 6 Breidabliku, ali tek ima da se igra i plej-of. U kupu su u finalu i tu su jako blizu trofeja, samo da pobede, još jednom, ekipu Ajurejrija. To su već uradili u prvom delu prvensta kada su na svom terenu slavili sa 4:2.

Predlog

Vikingur nije uspeo da postigne više od jednog gola protiv Šamroka i posle 0:0 u Rejkjaviku Roveresima je bilo dovoljno 2:1 u Isrkoj za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Za razliku od Evrope Vikingur je vrlo efikasan u domaćem prvenstvu i dali su 34 gola na 14 utakmica. Ume i Akurejri da trese protivničke mreže, na poslednjih 6 na svom terenu dali su 18 golova, po tri u proseku, a radi se i o prvenstvu i o kupu. Igrajte na golove a očekujemo barem četiri. Kvota za 4+ je 2.00 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.