Nedelja, 21/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
21/07Ilves vs VPSUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
19/07/2024 15:44
U Tampereu se sastaju dva tima koja su zapoečla odlično sezonu ali su sada u krizi. Meč finske Veikkaus lige igra se u nedelju od 16 časova.
Ilves

Ekipa iz Tamperea je pala na 5. mesto i predstoji im težak zadatak da ostanu u gornjoj polovini tabele i na taj način ispune cilj, a to je igranje u plej-ofu. Forma im nije najbolja, imaju samo jednu pobedu u poslednja četiri kola a uz to su ispali i iz domaćeg kupa. Ono na šta mogu da budu ponosi je igra uvek na gol više i njihovi strelci su u potpunosti ispunili očekivanja. Dao je Ilves 10 golova na poslednja četiri meča a osvojio je samo 5 bodova. Nije ni raspored bio lak pa su taj jedini trijumf ostvarili protiv aktuelnog šampiona Helsinkija koga su u Tampereu dobili sa 3:0. U prethodnom kolu su poraženi od Hake u Valeakoskiju sa 4:3.

VPS

Za Ilves se može reći da je u lošoj formi ali je zato VPS u katastrofalnoj. Ekipa iz Vase je, računajući sva takmičenja, vezala pet uzastopnih poraza. Samo dva su doživeli u Veikkaus ligi, jedan je stigao u Kupu Finske koji ih je izbacio iz najmasovnijeg takmičenja u osmini finala, a u poslednja dva meča poraženi su od litvanskog Žalgirisa u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Tako je njihov evropski put okončan pre nego što je bukvalno i počeo a neprelazna prepreka bio je trenutni lider litvanskog šampionata i vicešampioniz prethodnog. VPS je poslednju pobedu u Veikkaus ligi ostvario još 2. juna kada su na svom terenu dobili Ekenas. Od tada su vezali pet prvenstvenih mečeva bez pobede.

Predlog

Već su se sastala ova dva tima u aktuelnoj sezoni. Bilo je to u Vasi a meč je okončan bez pobednika i završen rezultatom 1:1. Tada su timovi bili u sličnoj formi i nalazili se u vrhu tabele. U ovom momentu i jedni i drugi se trude da sotanu među šest prvoplasiranih ekipa a po nama tome je mnogo bliži Ilves. Efikasni domaćin trebalo bi barem dva puta da pogodi mrežu VPS-a. Za T12+ kvota je 1.60 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.