Ponedeljak, 22/07 - Fudbal, Rumunija, Liga I
22/07Oţelul vs Farul ConstanţaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
19/07/2024 17:09
Prvenstvo Rumunije počelo je prvo i odmah sbmo videli jedno veliko iznenađenje. Farul je poražen od novalije i pokušaće da se ispravi na gostovanju u Galatiju. Meč se igra u ponedeljak od 21 čas.
Ocelul

Za domaćina je sezona krenula dobro, pobedili su u gostima tim Botošanija sa 3:2 i to nakon preokreta. Junak trijumfa bio je hrvatski fudbaler Diego Živulić koji je za samo dva minuta, sa dva gola, od 2:1 za Botošani doneo prednost Ocelulu kojom su i trijumfovali. Tim iz Galatija je prethodnu sezonu završio na 8. mestu, igrali su u finalu Kupa Rumunije i tu doživeli pravi šok jer su poraženi od drugoligaša Korvinula iz Hunedoare. Tada su propustili prvu priliku da obezbede nastup u Evropi a drugu su prokockali u plej-ofu za Ligu konferencija kada ih je pobedila Univerzitatea iz Kluža.

Farul

Pre dve sezone Farul je postao šampion Rumunije što je u tom momentu mnoge iznenadilo. Do tada je u ovoj zemlji dominirao Kluž a posle prekida njihovog niza od strane Farula, prošle sezone je titula otišla u Bukuređt u vitrine ekipe FCSB koja je u vlasništvu kontroverznog biznismena Điđija Bekalija. Ekipa iz najpoznatije rumunske luke je prošlo prvenstvo završila na 4. mestu i ostala bez plasmana u evropske kupove, što je ocenjeno kao pravi neuspeh. navijači očekuju da se Farul uzdigne u ovoj sezoni ali početak ne ohrabruje. U prvom kolu je u Konstancu stigao debitant u eliti tim Uniree iz Slobozije i odneo sva tri boda iz luke. Slavili su gosti minimalnim rezultatom a domaći su se ispromašivali i nisu dali gol i pored terenske dominacije.

Predlog

Farul bi novim porazom već dosta zakomplikovao svoju situaciju i pored toga što je ovo tek drugo kolo. U meču sa Unireom nisu imali ni sreće ali je Ocelul mnogo kvalitetniji tim od novajile i sada ih čeka mnogo zahtevniji zadatak. U prošloj sezoni Farul je slavio minimalnu pobedu u Galatiju a meč u Konstanci je završen rezultatom 1:1. Ne očekujemo mnogo golova ni sada, a za 0-2 gola kvota je 1.60 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.