Nedelja, 28/07 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
28/07Fram vs Valur1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
19/07/2024 17:38
Posle dobrog starta u Evropi Valur želi da ostane u trci za šampionsku titulu na Ostrvu. Gradski derbi sa Framom igra se u ponedeljak od 21.15.
Fram

Domaćin je još jedna ekipa iz prestonice Islanda i u ovoj sezoni se sasvim dobro drži. Fram je na 6. mestu posle 14 odigranih kola što je bolje od prošlogodišnje desete pozicije na kraju prvenstva. Tada nisu uspeli da se izbore za igranje u plej-ofu a sada su im šanse sasvim izvense. Potrenbno je da zadrže ovo mesto ili da napreduju na tabeli a do kraja regularnog dela prvenstva ostalo je da se odigra još 8 kola. Fram je bio u lošoj formi od sredine maja pa do pred kraj juna i u šest vezanih prvenstvenih utakmica nije uspeo da ostvari trijumf. Sada ih ima dva u poslednje tri utakmice i stvari već izgledaju bolje. U prošlom kolu su minimalnim rezultatom pobedili KR Rejkjavik, a pre toga i Vestri na strani, dok je jedini poraz doživeljen od aktuelnog prvaka Vikingura i to sa samo 2:1.

Valur

Nešto slabije igre u prvenstvu ostavile su Valur na zaostatku od 5 bodova u odnosu na lidera i važećeg prvaka Vikingur. Neće u Valuru odustati od napada na šampionski naslov bez obzira na ovaj minus pošto tek ima da se igraju i mečevi plej-ofa, pored ovih preostalih osam u prvom delu sezone. Da su stvari počele da se vraćaju na pravo mesto za Valur pokazalo je prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Njihov rival je bila albanska Vlaznija, prvi meč na Islandu okončan je remijem 2:2 ali je Valur u revanšu deklasirao svog domaćina sa 4:0. Naredni rival Valuru je škotski Sent Miren i ni u tom dvomeču nisu bez šansi. Pre toga bi morali da odrdae posao u meču sa Framom i ostanu u trci sa Vikingurom za trijumf u prvenstvu.

Predlog

Valur i Fram su u prvom delu sezone odigrali nerešeno 1:1. Taj meč je na programu bio krajem aprila i smatralo se da je to veliko iznenađenje. U međuvremenu se Fram ukotvio u gornjem delu tabele i niko sa sigurnošću ne može da računa na bodove u okršaju sa ovim timom. Ipak, Valur je bolji, imali su vremena da se odmore posle puta u Albaniju i očekujemo da pobede u gradskom derbiju. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.