Utorak, 23/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
23/07Differdange 03 vs OrdabasyUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
22/07/2024 13:26
Prvaci Luksemburga i Kazahstana nisu se proslavili u kvalifikacijama za Ligu šampiona i sada pokušavaju da nešto urade u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Utakmica je igra u utorak od 19 časova.
Diferdanž

Prošlosezonski prvak Luksemburga nije uspeo u nameri da prođe prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona i sapleo se o prava Farskih Ostrva ekipu Klaksvika. Da sve bude pogubnije po Diferdanž u dva meča nisu usplei ni da zatresu mrežu Farana i sasvim zasluženo su ispali iz kvalifiakcija za elitnio takmičenja ali će kao šampioni svoje zemlje imati još jedan pokušaj, ovog puta u Ligi konferencija. Tu ih čeka mnogo duži i teži put do eventualne grupšne faze i, realno, teško je očekivati da će završiti u njoj. Dodatni problem za luksemburškog prvaka je činjenica da njihovo prvenstvo još nije krenulo i da su zbog toga hendikepiranu u odnosu na timova iz liga koje su u punom jeku.

Ordabasi

Ako ispadanja Diferdanža nije nešto što je šokiralo poznavaoce prilika u zemljama \'\'fudbalskog trećeg sveta\'\', poraz prvaka Kazahstana već na stratu svakako jeste. Istina, šampion nije Astana, tim koji je prethodnih sezona uradio velike stvari za kazahstanski fudbal, već Ordabasi kome je to bila prva titula od osnivanja. Da se ne snalaze najbolje kao prvaci pokazali su u mečevima sa moldavskim Petrokubom, takoše iznenađujućim prvakom ove zemlje. U dva meča pao je samo jedan gol ukupno a dali su ga Moldavci u revanšu i tako stigli u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i došli nadomak plasmana u grupnu fazu makar Lige konferencija.   Posle poraza u Moldaviji Ordabasi je igrao meč Liga kupa sa Turanom na strani koji je završen rezultatom 2:2.

Predlog

Ovde dve ekipe nisu dale gol na ukupno četiri meča u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Za takvom efikasnošću nemaju čemu da se nadaju ni u kvalifikacijama za Ligu konferencija ali će jedan od ova dva tima ipak morati da ode dalje. Favoriti su Kazahstanci, između ostalog jer igraju revanš na svom terenu a i u jeku su im domaća takmičenja. Za prvi meč je predlog mali broj golova a za 0-2 kvota je 1.90 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.