Utorak, 23/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
23/07Bodø / Glimt vs Rīgas FSUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
22/07/2024 13:47
Norvežani su na papiru apsolutni favoriti u dvomeču sa prvakom Letonije. Da li je tako i u stvarnosti? Meč je na programu u utorak od 17 časova.
Bode/Glimt

Već nekoliko godina fudbaleri tima sa severa Norveške dominiraju u ligi svoje zemlje. Samo je jednom Bode, u poslednje četiri godine prepustio tittulu Moldea, a oni su bili najbolji u tri preostale sezne. To su i jedine titule ovog kluba u njegovoj, preko sto godina, dugoj istoriji. Nisu uspeli da debituju u grupnoj fazi Lige šampiona, što im je svakako želja, ali su igrali grupne faze i Lige Erope i Lige konferencija. Najbolji rezultat ostvarili su u sezoni 2021/22 kada su se zaustavili tek u četvrtfinalu u kome ih je pobedila Roma, kasniji osvajač Lige konferencija. U aktuelnom prvenstvu su lideri u elitnoj seriji, a u petak su lako i ubedljivo pobedili Odd sa 4:1.

RFS

Tim iz letonske prestonice dva puta je postajao šampion ove zemlje u fudbalu, što nije ni čudo jer su formirani tek pre osam godina. Od sezone 2019/20 takmiče se u Evropi bez prekida, odigrali su čak 20 utakmica u kvalifikacijama za Ligu konferencija i jednom učešću u grupnoj fazi obog takmičenja, i po 3 u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu šampiona. Ova sezona u Evropi im je dobro krenula, ostvarili su dva trijumfa u duelu sa prvakom Severne Irske ekipom Lernea, prvo je bilo 3:0 u Rigi a onda 4:0 u Irskoj. Pre dve godine ostavrili su veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige konferencija kada su u grupi sa Fiorentinom, Hartsom i Bašakšehirom osvojili ukupno dva boda. U domaćem prvenstvu RFS je na čelu tabele Virslige i ima 4 boda više i utakmicu manje od drugoplasirane Rige.

Predlog

Pobede nad Larneom kazuju namda RFS uopšte nije naivan tim. Jesu Severni Irci slabiji ali koga danas možete pobediti sa 7:0 u dva meča, nevezano za takmičenje. S druge strane Bode se polako vraća u formu i pokušaće da već u prvoj utakmici reši pitanje prolaska dalje. Naš predlog su golovi za koje verujemo da će ih biti barem tri ukupno. Za 3+ kvota je 1.50 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.