Sreda, 24/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
24/07Ludogorec vs Dinamo Minsk1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
23/07/2024 14:24
Belorusi i dalje imaju hendikep što ne mogu igrati u svojoj zemlji i to bi moglo da presudi u dvomeču sa iskusnim bugarskim prvakom. Meč u Razgradu igra se u sredu od 20 časova.
Ludogorec

Titula u Bugarskoj nikako da napusti grad Razgrad i \'\'ludu šumu\'\'. Ludogorec je još jednom, već 13 puta uzastopno. Istina, poslednjih godina do pehara dolaze na teži način, ostali timovi smanjuju razliku u kvalitetu ali još uvek niko ne uspeva da ih smeni sa trona. U Evropi beleže slabije rezultate nego ranije kada su bili redovni učesnici grupne faze a neretko i Lige šampiona. U prethodnoj nisu ušli u grupu u elitnom takmičenju ali jesu u Ligi Evrope i uspeli su da izbore nokaut fazu u kojoj ih je eliminisao švajcarski Servet. Novu evropsku kampanju počeli su eliminacijom prvaka Gruzije Dinama iz batumija. Nije bilo lako, pobedili su u Bugarskoj sa 3:1 a izgubili u revanšu minimalnim rezultatom a taj jedini gol postignut je još u 3. minutu ali je odbrana Ludogoreca odolela do kraja. Na startu novog prvenstva minimalnim rezultatom pobedili su CSKA iz Sofije.

Dinamo Minsk

Posle krize BATE Borisova i kazne za Šahtjor iz Soligorska dominaciju u beloruskoj Višaji preuzeo je najpoznatiji tim iz ove zemlje, Dinamo iz Minska. Prošle godine su najzad osvojili titulu i evo ih u pokušaju da obezbede grupnu fazu nekog od evropskih kupova. Pobeda u prvom kolu nad Pjunikom iz Jermenije mnogo im je značila i treba im trijumf nad još jednim rivalom da bi igrali barem u Ligi konferencija. Najbolje bi bilo da eliminišu Ludogorec i na taj način obezbede utakmice u Evropi do proleća a nastave takmičenje u Ligi šampiona. Njihov najveći problem je odluka UEFA da ne mogu igrati kao domaćini u Belorusiji i Dinamo se opredelio za Mađarsku i grad Mezokovežd. Tamo su odigrali 0:0 sa Pjunikom ali su u Jerevanu pobedili sa 1:0 i evo ih na megdanu Ludogoreca.

Predlog

Nikada se nisu sastajali ovi timovi do sada. Dinamo iz Minska je do pre dve decenije bio mnogo poznatji i priznatiji klub ali su se vremena promenila i sada je Ludogorec tim za koji svi znaju i koji ima čime da se podiči. Svakako su Bugari sa mnogo Brazilaca u timu favoriti u odnosu na Beloruse, a posebno pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 1.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.