Četvrtak, 25/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
25/07KuPS vs TromseUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
24/07/2024 15:58
Skandinavski okršaj gledaćemo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Meč u Kuopiju igra se u četvrtak od 17 časova.
KuPS

Vicešampion Finske već sedmu godinu uzastopno standardni učesnik evropskih kupova. U jednoj sezoni, bilo je to 2020. godine, bio je i prvak Finske ali se ni tada nije domogao grupne faze nekog od takmičenja. Istina tada su stigli do plej-ofa za Ligu Evrope ali je rumunski Kluž bio prejak. U prvom kolu KuPS je izbacio luksebmurški Strasen sa 0:0 i 5:0 u Finskoj. U međuvremenu su ostvaruili još jedan trijumf u i domaćoj Veikkaus ligi i ostali na vrhu tabele. Pobedili su polsednjeplasirani Lahti sa samo 1:0 ali je najvažnije da su nova tri boda legla na njihov konto. Šampionska titula, koja im je izmakla samo zbog gol ralike prošle godine, za KuPS je prioritet ali će pokušati da što duže ostanu i u Evropi jer su se prošle godine obrukali i ispali na startu od Deri Sitija iz Republike Irske.

Tromze

Norveški tim je sve iznenadio prošle godine osvajanjem trećeg mesta u prvenstvu i to sa istim brojem bodova kao i što je imao drugoplasirani Bran. Već ove sezone tim sa severa Norveške igra mnogo slabije, posle polovine sezone nalaze se tek na 12. mestu i to sa istim brojem bodova kao i prvi tim koji je trenutno ispod crte. O Evropi, za naredno leto, sigurno ni ne razmišljaju u ovom momentu i za njih je opstanak u norveškoj eliti prioritet. Preskočili su prvo kolo zahvaljujući nacionalnom koeficijentu ali ih svakako čeka težak put do grupne faze Lige konferencija i ne verujemo da će moći da stignu do nje. Malo su popravili svoju formu u odnosu na start sezone i u dvomeč sa Fincima ulaze kao blagi favoriti.

Predlog

Sigurno da okršaji timova iz skandinavskih zemlaja imaju dodatnu draž. Sve je manja razlika između švedskih, norveških, Finskih ali i danskih klubova i teško je odrediti favorite u njihovim sudarima. Prvi meč se igra u Kuopiju, domaćini su Finci i imaće tu prednost domaćeg terena. Ne očekujemo goleadu, obe ekipe su dobile prethodne mečeve u svojim ligama rezultatom 1:0, pa pokušajte s igrom 0-2 gola. Za ovaj tip kvota je 1.96.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.