Četvrtak, 25/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
25/07St. Gallen vs Tobol1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
24/07/2024 16:17
Kazahstanski klub je već poražen u jednom dvomeču i male su mu šanse u duelu sa odličnim Švajcarcima. Meč u Sent Galenu igra se u četvrtak od 20 časova.
Sent Galen

Prošle sezone Sent Galen je osvojio peto mesto u švajcarskoj Super ligi i na taj način ugrabio poslednju evropsku vizu. Ovaj tim je dva puta bio najbolji u Švajcarskoj, poslednji put pre 24 godine. Što se Evrope tiče nije ih bilo u kupovima poslednje tri godine a i tada su ispali u svom prvom meču od grčkog AEK-a. Željni su evropskog uspeha ali je put do grupne faze Lige konferencija dosta težak jer ukoliko pobede Tobol u nastavku kvalifikacija neće biti nosioci. Ipak, uspešniji iz ovog dvomeča u narednom kolu igraće sa pobednikom dvomeča Šljons- Riga, pa u tom slučaju Sent galen neće biti bez šansi. Prošlog vikenda počelo je novo prvenstvo u zemlji podno Alpa a SentGalen je poražen na gostovanju u Vinterturu rezultatom 1:0.

Tobol

Mnogo se više očekivalo od Tobola u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Rival im je bio slovački Ružomberok i već u prvom meču u Slovačkoj Tobol je poražen sa 5:2. Pobeda u revanšu od 1:0 bila je nedovoljna da ovaj kazahstanski klub prođe dalje u drugom po jačini evropskom takmičenju. Kazahstansko prvenstvo je u toku, trenutno je mini pauza nakon polovine šampionata a Tobol se trenutno nalazi na 4. mestu sa 19 bodova, šest manje od vodećeg Ordabasija. Poslednji meč odigrali su u Liga kupu i dođiveli su ubedljiv poraz od Kaisara sa čak 5:1 što nam govori da nisu u najboljoj formi jer su na dva poslednja gostovanja primali po pet golova.

Predlog

Ovo bi trebalo da bude jedan od sigurnijih fikseva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Sent Galen je veliki favorit, ne samo zbog većeg kvaliteta lige u kojoj igraju, već i mnogo boljeg tima u odnosu na Tobol. Za jedinicu se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.