Petak, 26/07 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
26/07Nafta vs RadomljeUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
24/07/2024 17:11
Novajlija u slovenačkoj ligi traži prve bodove u duelu sa ekipom Radomlja. Meč u Lendavi igra se u petak od 20.15.
Nafta

Ekipa iz Lendave je prvi put u slovenačkoj eliti. Nekadašnja Lendava je posle finansijskog kraha preimenovana u NK Nafta i kreće njihov uspeon do ovog trenutka kada su postali prvoligaši. Klub postoji viš eod jednog veka ali nikad, osim u Kupu Slovenije, nije imao zapaženijih rezultata. Prošle godine su osvojili drugo mesto u drugoligaškoj konkurenciji i tako  isu mogli da napreduju ali je bez licence ostala Rogaška i Nafta je, zajedno sa prvoplasiranim Primorjem, napredovala u najviši rang slovenačkog fudbala. U prvom kolu su poraženi na gostovanju kod Mure u Murskoj Soboti.

Radomlje

Gosti su prošlu sezonu u eliti završili na pretposlednjem devetom mestu i za malo su izbegli najgore, pošto je poslednji bio Aluminij koji je imao samo dva boda mnaje od Radomlja. Ipak, cilj je ispunjen, želeli su samo da ostanu prvoligaši i u tome su i uspeli. I ove godine će se boriti za goli život, to se videlo i posle prvog kola u kome su na svom terenu poraženi od Kopera sa 1:0. Držali su se dosta dobro protiv kvalitetnijeg rivala ali su popustili petaenstak minuta pre kraja kada je Koper postigao jedini gol. S obzirom da će se i Nafta boriti za opstanak, okšaj ova dva tima ne nosi samo tri već potencijalno šest bodova.

Predlog

Poslednji put su se ova dva tima sastala pre tri godine u okviru druge lige Slovenije. Ovo je njihov premijerni okršaj u elitnom rang što je i logično pošto je Nafta debitant u ovom društvu. Ne očekujemo neku spektakularnu utakmicu, igraće se za važne bodove i zato probajte s igrom na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.