Subota, 27/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
27/07SJK vs Lahti1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/07/2024 12:31
Domaćin je ozbiljan kandidat za osvajanje titule i u seriji je pobeda u prvenstvu. Meč sa Lahtijem igra se u subotu od 16 časova.
SJK

Ekipa iz Seinajokija deli prvo mesto sa KuPS-om i Helsinkijem, sva tri tima imaju isti broj bodova ali šampion iz Helsinkija ima meč više odigran. U poslednjih osam utakmica, računajući prvenstvo i kup, SJK je zabeležio 7 pobeda i ima samo jedan remi. U Kupu Finske su se plasirali u polufinale i tamo će igrati protiv KuPS-a, što mnogi proglašavaju za finale pre finala. U Veikkaus ligi ekipa iz Seinajokija je vezala tri pobede, a poslednji poraz doživeli su početkom juna kada su izgubili od aktuelnog šampiona HJK-a u prestonici sa 4:1. Trenutno su tim koji je u najboljoj formi i veliki su favriti u duelu sa slabim Lahtijem. Uskoro će krenuti i plej-of i tada ćemo dobiti odgovor na pitanje kome će pripasti šampionski pehar.

Lahti

Fudbaleri Lahtija sigurno su zaboravili kada su poslednji put pobedili. Da im osvežimo pamćenje, to se dogodilo još 12. maja kada su na svom terenu porazili ekipu Mariehamna. To je, ujedno, jedina prvenstvena pobeda ovog tima u aktuelnoj sezoni u 16 odigranih utakmica. Nije ni čudo što su na poslednjem mestu i što imaju samo 9 osvojenih bodova do sada. Nema sumnje da će Lahti igrati u plej-ofu i tada će morati da igraju mnogo bolje i da pokušaju da preteknu barem neku ekipu i tako izbegnu najgore, selidbu u drugu ligu. Lahti ima niz od tri uzastopna poraza iza sebe, gubili su od Intera, Oulua i KuPS-a, ali poraz od vicešampiona sa samo 1:0 daje nadu da će doći bolji dani.

Predlog

Rezultat utakmice između ove dve ekipe iz prvog dela prvenstva sve nam govori. Tada je SJK slavio u Lahtiju sa čak 4:0 i ne vidim način da se Lahti provuče u Seinajokiju. Ovde je jedinica izvesna i prdlažemo da je odigrate a za pobedu SJK-a koeficijent je u 1.37 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.