Nedelja, 28/07 - Fudbal, Švajcarska, Super League
28/07Servet vs Yverdon1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
26/07/2024 12:18
Osvajač Kupa Švajcarske odlično je započeo sezonu. Ovo mu je već treći meč a u gosti stiže tim Iverdona. Utakmica se igra u nedelju u 14.15.
Servet

Servet je za jedno mesto bio slabije plasiran u Super ligi u odnosu na pretprošlu sezonu kada je završio na drugoj poziciji. Tada su, kao vicešampioni, igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i na kraju završili u nokaut fazi Lige konferencija. U prošloj sezoni su bili treći, na kraju su drugu poziciju prepustili Luganu ali su istog rivala pobedili u finalu kupa i na na taj način osvojili jedan trofej. Po tome, sezona je bila uspešnija i ekipa iz Ženeve čeka početak kvalifikacija za Ligu Evrope a već ima obezbeđen nastup u Evropi do proleća. Početak prvenstva bio je odličan, u prvom kolu slavili su na gostovanju u Lucernu a onda, u unapred odigranom meču 5. kola, pobedili su i aktuelnog šampiona Jang Bojse i to sa 3:1 u Ženevi.

Iverdon

Ono što je bilo najvažnije Iverdon je uspeo da ostvari u svojoj povratničkoj sezoni u švajcarskoj eliti. Izborili su opstanak bez većih problema a završili su na 9. na kraju prvenstva. Ambicije nisu veće ni ove sezone, Iverdon želi da postane stabilan prvoligaš i da se ne seljaka iz Čelendž lige u Super ligu i obrnuto. U prvom kolu nove sezone Iverdon je dočekao Cirih, jedini tim koji je prekinuo dominaciju Jang Bojsa u poslednjih 6 godina, i dosta lako izgubio sa 2:0. Doduše odluka o pobedniku pala je u poslednjih dvadesetak minuta ali je Cirih bio bolji rival u većem delu meča. To je tek početak i ima vremena za Iverdon da se popravi.

Predlog

Svakako da je Servet apsolutni favorit u ovom meču. Ekipa iz Ženeve je ozbiljan kandidat da napadne i titulu ove sezone a to se videlo u direktnom duelu sa Jang Bojsima. Iverdon je u prošlom prvenstvu dva puta pobedio Servet dok je ekipa iz Ženeve slavila jednom. Uvek je pobeđivao domaći tim a to će biti i sada. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.