Četvrtak, 08/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
08/08Ordabasy vs PyunikUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
06/08/2024 18:24
Prvaci Kazahstana i Jermenije imaju popravni u Ligi konferencija. U prvoj utakmici domaćin je Ordabasi a početak je zakazan u četvrtak od 17 časova.
Ordabasi

Jester Ordabasi napravio veliko iznenađenje prošle godine kada je osvojio titulu u Kazahstanu ali se to, pre svega, desilo zbog velikog pada Astnae, dugogidišnjeg najboljeg tima iz Kazahstana. Naravno u ovoj velikoj i bogatoj zemlji ima dosta dobrih timova sa odličnim strancima ali je najbolji prošle sezone bio Ordabasi. U aktuelnoj ovaj tim je treći ali sa samo dva boda mnaje od vodećeg dvojca koji čine Aktovbe i Kairat, koji imaju i jedan odnosno dva meča više odigrana. Već na startu kvalifikacija za Ligu šampiona Ordabasi je poklekao i eliminisan je od moldavskog Petrokuba. U dve utakmice viđen je samo jedan gol a dali su ga Moldavci u revanšu. Preselio se Ordabasi u Ligu konferencija i tu uz mnogo muka izbacio luksebmurški Diferdanž i to tek nakon penala. U Luksemburgu je bilo 1:0 za Diferdanž a u revanšu 3:2 za Ordabasi.

Pjunik

Nešto slično dešava se i sa Pjunikom u Evropi. I oni su se sapleli već na prvom koraku u Ligi šamoiona i to protiv prvaka Belorusije Dinama iz Minska. I u tom dvomeču presudio je samo jedan postignut pogodak a dali su ga Belorusi u revanšu u Jerevanu. Pjunik je zatim za rivala dobio makedonsku Strugu, još jednog prvaka svoje zemlje koji je ispao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U Ohridu je bilo 2:1 za Strugu ali je Pjunik u Jerevanu slavio sa 3:1 i evo ga na pretposlednjoj prepreci pre grupne faze Lige konferencija. Prošlog vikenda započela je nova fudbalska sezona u Jermeniji, Pjunik je imao težak ispit na stratu jer su gostovali ekipi Urartu, još jednom jermenskom predstavniku u Evropi. Dule je završen bez pobednika i bez golova.

Predlog

Verovatno su ovi timovi tu negde po kvalitetu i veliko je pitanje ko će do plej-ofa za plasman u Ligu konferencija. Blaga prednost u prvom meču je na strani Kazahstanaca ali se nama čini da je igra na golove sigurnija a njih ne bi trebalo da bude mnogo. Za 0-2 gola kvota je 1.68 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.