Četvrtak, 08/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
08/08HJK vs Dečić1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
06/08/2024 20:39
Ni jedni ni drugi se nisu dugo zadržali u kvalifikacijama za Ligu šampiona i sada težim putem pokušavaju da \'\'prežive\'\' u Evropi. Utakmica u Finskoj igra se u četvrtak u 18 časova.
Helsinki

Aktuelni finski prvak imao je velika očekivanja od evropskih kvalifikacija ovog leta. Prošle godine igrali su grupnu fazu Lige konferencija i nadali su se, a i još uvek se nadaju, da mogu makar ponoviti taj rezultat. Počelo je jako loše, ispali su u prvom kolu od prvaka Litvanije Panevežisa, tim koji trenutno zauzima poslednje mesto u ligi te baltičke države. HJK je bio nosilac u žrebu za prvo kolo i poraz od itvanaca svakako je bio neprijatno iznenađenje. Ne blista Helsinki ni u Veikkaus ligi ali je i dalje među glavnim kandidatima za osvajanje još jednog naslova. Ipak, ove sezone konkurencija im nije samo KuPS već i odlični SJK. Uskoro kreće plej-of u Finskoj i ključni dueli ova tri tima. Posle eliminacije od Panvežisa HJK je zabeleđio prvo dve pobede u Veikkaus ligi ali je u subotu potpuno razočarao porazom na gostovanju kod poslednjeplasiranog Lahtija.

Dečić

Verujemo da je prva titula Dečića u Crnoj Gori bilo veliko iznenađenje za sve koji ne prate pomno dešavanja u ovoj, jednoj od najslabijih, evropskih liga. Ipak, tim iz naselja Tuzi zasluženo je iza sebe ostavio i Budućnost, Sutjesku, Mornar i sve ostale i stavio lovorov venac na svoju glavu. Evropski start nije bio uspešan, na gostovanju u Velsu izgubili su 3:0 od tamošnjeg višestrukog šampiona TNS-a, dok su na svom terenu uspeli samo da odigraju 1:1 i zbog toga su morali da se presele u kvalifikacije za Ligu konferencija. Tu su uspeli da ostvare svoju prvu evropsku pobedu, na gostovanju u Batumiju savladali su domaći Dinamo sa 2:0, pa im je u revanšu bio dovoljn remi bez golova da eliminišu gruzijskog prvaka.

Predlog

Gledano iz ugla evropskih takmičenja iskustvo je u potpunosti na strani finskog šampiona. Helsinki je već par puta uspevao da se domogne i grupne faze, uglavnom slabijih takmičenja, ali je odigrao neuporedivo više mečeva na evropskoj sceni od Dečića. To bi moralo da presudi i u ovom dvomeču, a posebno u prvoj utakmici u finskoj prestonici. Za jeidnicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.