Četvrtak, 08/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
08/08Ilves vs JurgordenDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
07/08/2024 13:08
Još jedan skandinavski okršaj čeka nas u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Meč u Tampereu igra se u četvrtak od 18 časova.
Ilves

Mora se reći da je finski tim već uradio mnogo u ovim kvalifikacijama. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija Ilves je eliminisao bečku Austriju, tim sa mnogo većim rejtingom, mada ni Ljubičasti nisu ono što su bili nekad. Treba reći da je Ilves odličan i u Veikkaus ligi, jesu u maloj krizi ali zahvaljujući odličnom startu sigurni su za plej-of. Kako sada stoje stvari mogli bi da se bore i za titulu, to nam govori tabela na kojoj je Ilves treći sa 32 boda, pet manje od vodećeg KuPS-a i samo dva manje od aktuelnog šampiona Helsinkija, uz meč više za tim iz prestonice. Prošlog vikenda Ilves je slavio minimalnu pobedu na gostovanju u Ouluu i na taj način napravio veliku uvertiru pred okršaj sa Šveđanima.

Đurgarden

Tim iz Stokholma se takođe uključio u kvalifikacije u drugom kolu. Posle preskočenog prvog rival im je bio luksemburški Niderkorn koga su u prvom meču ubedljivo savladali sa 3:0. Ipak, u revanšu je Đurgarden razočarao, poražen je sa 1:0 i mada je prošao dalje taj neuspeh nije ohrabrino navijače da su spremni za nešto veliko. Potvrda za to stigla je i u utakmici domaćeg prvenstva, na svom terenu su remizirali sa Geteborgom i to tako što su poravnali u samom finišu meča. Bila je to sjajna šansa da se dodatno približe vodećem Malmeu koji je ostao na tri boda razlike u odnosu na drugoplasirani Đurgarden.

Predlog

Utakmice između skandinavskih timova uvek su više od igre. Dugo je švedski fudbal bio mnogo iznad finskog ali se stvari menjaju i Finci su sada mnogo bliži timovima i reprezentaciji zemlje \'\'tri krune\'\'. Smatramo da Ilves može do uspeha protiv Đurgardena, a kada su pobedili Austriju u Tampereu, ne verujemo da će izgubiti od Šveđana. Za duplu šansu 1x kvota je 1.75 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.