Utorak, 13/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
13/08Steaua Bukurešt vs Sparta Prague1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
12/08/2024 16:39
Rezultat prvog meča mnoge je iznenadio jer je rumunski prvak uspeo da izvuuče nerešen rezultat u Pragu. Sada sledi teži deo posla na revanšu u Bukureštu u utorak od 20.30.
FCSB

Kasma pobeda nad Farulom prošlog vikenda mogla bi da bude prekretnica za prvaka Rumunije. To će svakako i biti ukoliko FCSB eliminiše prašku Spartu i plasira se u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Temelj za tako nešto imaju, u Pragu su ostavrili odličan remi 1:1 i ako pobede u Bukureštu eto ih u plej-ofu za grupnu fazu Lige šampiona. Pobednika ovog dvomeča u 4. kolu čeka bolji iz okršaja grčkog PAOK-a i švedskog Malmea i šanse uopšte nisu zanemarljive. Problem je forma bukureštanskog kluba na početku sezone a to se posebno odnosi na domaći šampionat. Pobeda nad Farulom bila je prva prvenstvena iako su pre toga već odigrali tri utakmice. Jeste FCSB pobedio u Super kupu protiv drugoligaša Korvinula ali sve posle toga, ne računajući Evropu, bilo je jako loše.

Sparta Prag

Za prvaka Češke bi sve osim plasmana u grupnu fazu Lige šampiona bio neuspeh. Oni su se izborili za titulu u svojoj ligi, prekinuli jedan period dominacije Plzenja i gradskog rivala Slavije i evo već drugu godinu uzastopno su najbolji tim Češke.  Prošle godine se nisu plasirali u Ligu šampiona, igrali su u Ligi Evrope i zabeležili lep rezultat. Prošli su grupu kao drugi, iza Rendžersa, ali su zato stigli do osmine finala u kome ih je eliminisao engleski Liverpul. Što se domaćeg prvenstva tiče ono je počelo još 19. jula i već su odigrana četiri kola. Sparta ima maksimalan učinak mada se u gro mečeva baš mučila da stigne do trijumfa. Prošlog vikenda su gubili protiv Bohemijansa ali su stigli do preokreta i nove pobede. Pre Rumuna izbacili su prvaka Republike Irske Šamrok Roverse koje su dobili u oba meča.

Predlog

Deset godina je Sparta čekala na titulu i sada ne planira nikom da je prepusti. Dve poslednje sezone su njihove, prošle su osvojili duplu krunu i ništa manje ambicije nemaju ni ove sezone. na Letni nisu ostvarili prednost a FCSB je prijatno izennadio u Pragu. Sada verujemo da je Sparta bliža uspehu i predlažemo dvojku sa kvotom 2.22 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.