Utorak, 13/08 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
13/08The New Saints vs PetrocubDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
12/08/2024 17:05
Revanš meč dva šampiona svojih zemalja igra se u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Utakmica u velsu na programu je u utorak od 19.30.
TNS

Već prolaskom prvog kola kvalifikacija TNS je uradio dosta. Ovaj tim toliko je dominantan u Velsu da je samo u one dve \'\'kovid sezone\'\' ostajao bez titule, a osvojio ih je 11 u poslednjih 13 godina. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampion TNS je eliminisao crnogorski Dečić koga su ubedljivo pobedili na svom terenu pa im je u Tuzima bio dovoljan i remi, tačnije u Podgorici, gde se ovaj meč igrao. U drugom kolu je za njih nepremostiva prepreka bio mađarski Ferencvaroš koji pobedio u Budimpšešti sa 5:0 ali i u Osvestriju sa 2:1. Sveci su toliko dominantni u velsu i zbog činjenice da su se oni najjači klubovi iz ove zemlje odlučili da igraju u engleskim ligama, tu pre svih mislimo na Svonsi i Kardif ali i mnoge druge.

Petrokub

Petrokub je pomalo iznenađujući šampion Moldavije za prethodnu sezonu. Ova ekipa iz grada Hinčeštija osnovana je tek pre 30 godina i ovo mu je bila prva titula prvaka. Prekinuli su dugogodišnju dominaciju Šerifa iz Tiraspolja ali i odličnog Zimbrua, tim koga su pobedili u finalu kupa. Jeste im prva titula ali su u Evropi neprekidno već šest godina. Najduže su boravili u kvalifikacijama prošlog leta kada su izbacili dva rivala i onda ispali od mađarskog Fehervara. Ove sezone mogu mnogo više, već su eliminisali kazahstanski Ordabasi ali onda su ispali od kiparskog APOEL-a, mada su bili blizu prolaza. Preselili su se u Ligu Evrope i imaju prednost od jednog gola protiv TNS-a pred revanš u Velsu.

Predlog

U prvih 90 minuta samo je Petrokub jednom pogodio, tačnije gosti su postigli autogom u ranoj fazi meča. Utakmica je bila izjednačena i takvu očekujemo i u Velsu. Ne verujemo u goleadu ali ni u poraz čvrstog Petrokuba kome je i APOEL dao samo jedan gol. Naš predlog je dupla šansa na domaćina sa kvotom 1.65 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.