Nedelja, 06/10 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
06/10Hajdenhajm vs RB LeipzigDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
04/10/2024 16:43
Dve nemačka predstavnika u Evropi sastaju se u okviru 6. kola Bundelsige. Meč je na programu u nedelju od 15.30.
Hajdenhajm

U četvrtak je tim Hajdenhajma ostvario svoju prvu evropsku pobedu, ne računajući one dve u kvalifikacijama protiv Hekena iz Švedske. U goste je timu iz Baden-Virtenberga došla slovenačka Olimpija i domaćin je slavio sa 2:1 posle dosta peripetija. Poveo je rano Hajdenhajm, onda su mu poništena dva gola, da bi Zmajčeki izjednačili pred kraj meča. Ipak, Ljubljančani nisu uspeli da sačuvaju remi, tačnije samo 6 minuta kasnije Nemci su postigli gol za trijumf. U Bundesligi igraju odlično od početka sezone, sakupili su 9 bodova iz tri pobede a uz to imaju i dva poraza. U prošlom kolu su pobedili Majnc u gostima.

RB Lajpcig

Bikovi su na nestvaran način izgubili meč od Juventusa na svojoj Redbulareni. Imali su prednost od 2:1 i igrača više na pola sata do kraja, ali su primili dva gola od Stare dame i ostali praznih šaka i u drugom kolu Lige šampiona. Ipak, imali su i teške rivale, madridski Atletiko i torinski Juventus, ali ni u naredna dva kola neće im biti ništa lakše jer igraju sa Liverpulom i Borusijom iz Dortmunda. Bikovi još nemaju poraz u Bundesligi, uz Bajern su jedini bez neuspeha, a pored tri pobede imaju i dva remija. Možda su mogli i da sakupe neki bod više, posebno u utakmicama sa Sent Paulijem i Union Berlinom koje su odigrali bez golova. Jedina dva gola primili su protiv šampiona Bajera, koga su pobedili u Leverkuzenu sa 3:2.

Predlog

Biće ovo, pored duela u Frankfurtu, derbi kola. Obe ekipe su u gornjem delu tabele, očekuje se da se opet bore za Evropu iako je Hajdenhajm ostao bez trojice važnih igrača u letnjem prelaznom roku. Prošle sezone, u debitantskoj za Hajdenhajm, Lajpcig je oba međusobna meča dobio sa 2:1, a i na ovom duelu očekujemo igru gol-gol. za GG kvota je 1.59 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.