Četvrtak, 17/10 - Fudbal, Letonija, Virsliga
17/10Rīgas FS vs Auda1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
15/10/2024 18:02
Šampion Letonije na pragu je osvajanja još jedne titule. U zaostalom meču Virslige RFS dočekuju Audu u četvrtak u 17 časova.
RFS

Do kraja prvenstva Letonije ostala su samo 4 kola, a za ekipu RFS-a još pet prvenstvenih utakmica jer imaju ovaj zaostali meč sa Audom. Trenutno su na 6 bodova prednosti u odnosu na jedinog konkurenta Rigu, ali ako bi savladali Audu imali bi nedostižnih 9 bodova na četiri kola pre kraja. Osim što će, gotovo sigurno, odbraniti titulu, ova ekipa predstavlja ovu baltičku zemlju i u ligaškom delu Lige Evrope. Odigrali su već dva kola u ovom takmičenju, u prvom su poraženi u Rumuniji od tamošnjeg šampiona FCSB-a, dok su u drugom napravili malu senzaciju i osvojili bod u Rigi protiv turskog Galatasaraja. Prvak Turske je imao prednost od dva gola, ali su uporni fudbaleri RFS-a uspeli da dođu do izjednačenja i prvog boda u ovoj ligi.

Auda

Gosti se još uvek nadaju da mogu do mesta koje obezbeđuje nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija narednog leta. Auda je četvrta na tabeli i pokušaće da sustigne trećeplasiranu Valmijeru koja ima 6 bodova više i utakmicu više odigranu. Ne bi Auda imala ovu šansu da Valmijeri nije oduzeto čak 9 bodova odlukom Saveza. I ovako im šanse nisu toliko velika, ali bi se znatno poboljšale u slučaju da naprave iznenađenje protiv RFS-a. Kvalitet ove dve ekipe se dovoljno razlikuje da je to teško očekivati. U oktobru je Auda odigrala dve utakmice, remizirali su sa Tukumsom na svom tereni i izgubili od Lijepaje u gostima. Bez tih pet bodova, bez kojih su ostali, teško je računati na napad na treće mesto.

Predlog

Ovo je već četvrti, ujedno i poslednji, okršaj ove dve ekipe u aktueloj sezoni. U prva tri meča RFS je pobeđivao, ali je Auda makar uvek davala po gol. Verujemo i u četvrti trijumf šampiona, pogotovo jer ih već narednog četvrtka očekuje nastavk Lige Evrope i duel sa nemačkim Ajntrahtom u Frankfurtu. Za jedinicu se u kladionci SuperBet dobija kvota 1.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.