Petak, 18/10 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
18/10Dundalk vs Derry City1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
16/10/2024 12:04
Tri kola pre kraja Premijer lige Republike Irske do titule bi moglo čak šest timova, ali kao de pehar ne želi nijedan. Deri Siti gostuje otpisanom Dandalku u petak od 20.45.
Dandalk

Višestruki šampion Republike Irske oprašta se od elitnog ranga. ono što se naziralo još na početku sezone ipak će se desiti, mada je većina pratilaca ove lige bila uverena da će se fudbaleri Dandalka probuditi pre ili kasnije. Njima su finansije došle glave, postojala je mogućnost da budu izbačeni u najniži rang, a još uvek se nisu spasili ni to scenarija. Nalaze se na poslednjem mestu sa 25 bodova, 8 manje od Drogede i jedno da dobiju sva tri meča do kraja a Drogeda ih sve izgubili izborili bi se za baraž. To je jednostavno nemoguće a Dandalk je bez pobede od sredine jula. Niz od pet vezanih poraza prekinuli su remijem u Galveju u prošlom kolu.

Deri Siti

Kakvu je šansu propustio tim iz Derija da ovo kolo dočeka na prvom mestu. U zaostalom meču su igrali na svom terenu protiv Slajgo Roversa i osvojili samo bod, mada su dobar deo meča igrali sa igračem više. To je bio peti vezani prvenstveni meč bez trijumfa i prosto je neverovatno da su i dalje vrlo ozbiljan kandidat za osvajanje šampionskog naslova. To mogu da zahvale lideru Šelburnu koji igra još tragičnije u finišu sezone. Prosto kao da n ijedan tim ne želi da osvoji titulu, pošto ni aktuelni šampion Šamrrok nije u nekoj posebnoj formi. Tri kola pre kraja Šelburn ima 54 boda, Deri Siti i Šamrok po 52, a blizu su i Galvej i Sent Patriks sa po 50. Čak ni Slajgo sa 48 nije potpuno bez šansi za trofej.

Predlog

Ovo Deri jednostavno mora da dobije i da u poslednja dva kola pokuša da se dočepa vrha i osvoji titulu na koju toliko dugo čekaju. Ovo je bila sezona u kojoj je Dandalk doživeo krah, Šamrok je igrao vrlo loše, a činilo se da će to iskorisiti Šelburn. Sada su i oni u krizi i rasplet će biti vrlo uzbudljiv. Za pobedu Deri Sitija dobija se kvota 1.57 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.