Subota, 19/10 - Fudbal, Švajcarska, Super League
19/10Grasshopper vs Cirih1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
17/10/2024 17:45
Ciriški derbi uvek je utakmica posebnog značaja. Sada su Skakavci u krizi, ali ishod je uvek neizvestan. Meč na Lecigrundu igra se u subotu od 18 časova.
Grashopers

Na jedvite jade, i to golom u sudijskoj nadoknadi, Grashopersi su ostali u eliti posle baraža prethodnog proleća. Izgleda da su naučili lekciju i sada izgledaju mnogo bolje nego što je to bilo prošle sezone u ovo vreme. Daleko su opet od vrha tabele, teško da će se izboriti i za plje-of, ali ne bi trebalo da strahuju za goli život. Ipak, nikad se ne zna, uvek može da naiđe kriza koja bi mogla da ih pošalje na dno tabele. Posle 9 kola nalaze se na devetom mestu sa 8 bodova. To je samo dva više od poslednjeplasiranog Vintertura, pa je to dovoljan razlog da se ne opuštaju nijednog momenta. Pred odlazak na pauzu igrali su derbi začelja sa Vinterturom i poraženi su minimalnim rezultatom.

Cirih

Drugi ciriški klub je krenuo žestoko i bio je dugo usamljen na vrhu tabele. U poslednje vreme su malo popustili, pa sada dele lidersku poziciju sa Lucernom i Luganom, dok im je Servet na samo bod zaostatka. Biće neizvesna bitka za titulu, Jang Bojsi ne liče na sebe i ne verujemo da mogu do još jednog naslova. Mladi momci su bili šest puta prvaci u poslednjih sedam godina a jedino je baš Cirih uspeo da prekine njihovu dominaciju u jednoj sezoni. U prethodnom kolu Cirih je odigrao 1:1 sa Luganom kao domaćin, i taj ishod otvorio je put Lucernu na vrh tabele. Na strani su do sada igrali četiri puta a poraženi su jedino od Sent Galena na svom poslednjem gostovanju.

Predlog

Obe ekipe igraju na istom stadionu, pa u međusobnom meču nema te prednosti domaćeg terena. Zato bi trebalo da odluči kvalitet, a on je na strani tima koji nosi ime grada. Skakavci imaju i manje ambicije, kriza kod njih traje od onog ispadanja iz elite, ali ispadao je i Cirih i kad se vratio postao je šampiona. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.