Nedelja, 20/10 - Fudbal, Norveška, Elitserija
20/10Rozenborg vs BranUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
17/10/2024 18:33
Derbi kola u norveškoj elitnoj ligi igra se u Trondhajmu. Meč je na programu u nedelju od 14.30.
Rozenborg

Ruže su u prethodnih sedam kola ostvarile čak šest pobeda i samo jedan remi. Sa takvom serijom rezultata Rozenborg je došao do pete pozicije i boriće se do kraja sezone za mesto u evropskim kvalifikacijama. Odavno tim iz Trondhajma nije imao neku zapaženu ulogu u Evropi a sećamo se vremena kada su bili gotovo redovni učesnici grupne faze, pa čak i Lige šampiona. Igraju izvanredno u svom Trondhajmu, na poslednjih osam utakmica pred svojim navijačima imaju 7 pobeda i jedan remi, i to bi mogao da bude veliki adut i pred dolazak trenutno drugoplasiranog Brana. Pred odlazak na pauzu zbog obaveza reprezentacija, Rozenborg je pobedio na gostovanju ekipu Sanderfjorda minimalnim rezultatom.

Bran

Vicešampion Norveške želi da i ove sezone završi makar na drugom mestu, pre svega što ta pozicija naredne godine donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prošlog leta to nije bilo tako i Bran je morao u kvalifikacije za Ligu konferencija, koje se nisu usšešno završile pošto ih je u plej-ofu eliminisala kazahstanska Astana. Do kraja sezone ostalo je samo šest kola, ekipa iz Bergena je druga, ali imaju samo dva boda manje od Moldea i tri od Vikinga. Ove tri ekipe boriće se za tu drugu poziciju jer ne verujemo da bilo ko može ugroziti lidera i aktuelnog šampiona Bode Glimt. Mada je prednost Bodea samo 7 bodova u odnosu na Bran, sumnjamo da se to može stići u samo 6 prvenstvenih rundi.

Predlog

Bran je imao problema na nekim utakmicama u jednom delu letnje sezone, mada su na pauzu otišli sa tri vezane pobede. Pre te serije su imali niz od dva poraza i jednim remijem, računajući i poraz u Asatani koji ih je košatao ligaškog dela Lige konferencija. U prvom delu sezone Bran je pobedio Rozenborg u Bergenu sa 3:0, a naš predlog sada je domaćin daje dva gola. Za T12+ kvota je 1.80 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.