Utorak, 22/10 - Fudbal, Litvanija, A Lyga
22/10FK Panevezys vs Džiugas TelšiaiUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
21/10/2024 11:43
Pre četiri dana ove ekipe su se sastale na istom estu. Sada će odmeriti snege u zaostaloj utakmici 10. kola elitne litvanske lige. Meč je na programu u utorak od 17 časova.
Paneveži

Prošlogodišnji prvak Litvanije odigrao je sezonu za zaborav i sada pokušava da se makar izbori za opstanak u elitnoj litvanskoj ligi. U tom mu je dosta pomogao trijumf nad Džiugasom u petak, a sa istim protivnikom, na istom mestu, igraju četiri dana kasnije. Naime, ova utakmica je trebalo da se igra još letos u okviru 10. kola, ali je tada odložena zbog obaveza Panevežisa u kvalifikacijama za evropske kupove. Na kraju ni to nije pomoglo prvaku Litvanije da se domogne ligaškog dela nekog od kupova jer su redom ispadali iz sva tri. U nešto su boljoj formi sada, imaju 7 bodova iz tri prethond akola i još malo im nedostaje da osiguraju igranje u najjačoj ligi i naredne godine.

Džiugas

Gosti dolaze iz grada Telšiaji sa severozapada ove baltičke zemlje. Trenutno su poslednji na tabeli i za njih je ova utakmica biti ili ne biti kada je opstanak u pitanju. s obzirom da su sakupili 32 boda do sada i imaju samo jedan manje od Suduve koja je u zoni baraža, ali i meč manje, šanse za spas postoje. Ono što brine navijae kluba iz ovog gradića je forma njihovih ljubimaca. Džiugas je izgubio na poslednjih sedam prvenstvenih utakmica, na prethodne četiri nije dao ni gol, pa za optimizam i nema mnogo mesta. U petak su imali tu neku prvu meč loptu, pobeda nad Panevežisom, makar jedna u dva meča, bili bi blagotvorna, ali su u petak izgubili minimalnim rezultatom. Sada imaju popravi, ovo je odloženi meč 10. kola, ali da bi nekog pobedili fudbaleri Džiugasa moraju pre svega da daju gol.

Predlog

Ovo je poslednji četvrti međusobni duel Panevežisa i Džiugasa u aktuelnoj sezoni. U prva dva domaćin je bio tim iz Tešlaia i oba duela su okončana remijem, jedan bez golova a drugi sa čak 3:3. Pre četiri dana bilo je samo 1:0 za Panevežis , ali je i taj jedan gol bio dovoljan za trijumf i tri kapitalna boda. Očekujemo tvrd meč i sada, ulog je veliki a možda u ovom momentu Panevežisu i bod bude po meri. Predlog je mali broj golova a za 0-2 gola kvota je 1.68 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.