Sreda, 23/10 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
23/10Galatasaraj vs ElfsborgDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
21/10/2024 13:59
U nastavku Lige Evrope turski šampion dočekuje vicešampiona Švedske. Utakmica u Istanbulu igra se u sredu u 16.30.
Galatasaraj

Nadali su se navijači Galate da mogu opet u Ligu šampiona ali je švajcarski Jang Bojs bio koban po njih i morali su da se zadovolje igranjem u drugom po jačini evropskom takmičenju. Početak Lige Evrope nije bio maksimalan. U prvoj utakmici jesu ostavrili veliki trijumf protiv grčkog PAOK-a, još jdnog gubitnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su podbacili u drugom kolu i na gostovanju u Letoniji igrali su nerešeno sa tamošnjim prvakom RFS-om i pored vođstva od dva gola razlike. U Super ligi Turske ide im odlično, posle 9 kola imaju čak 8 pobeda i samo jedan remi. Prošlog vikenda pobedili su na strani Antalijaspor sa 3:0.

Elfsborg

Eflsborg nije uspeo da prošle sezone osvoji titulu, bez nje je ostao u poslednjem kolu porazom od Malmea, a ove su baš podbacili i malo je verovatno da će se uopšte izboriti za igranje u Evropi, pogotovo posle poraza od Hekena u subotu na domaćem terenu. Čak 6 bodova imaju manje od poslednjeg tima u zoni plasmana u ebvropske kupove i to je teško sustići u preostala tri kola, koliko se još igra u švedskom prvenstu. Titula je ostala u Malmeu, a Elfsborgu preostaje nada da mogu produžiti boravak u Ligi Evrope i na proleće sledeće godine. Na startu ovog takmičenja izgubili su u Alkmaru od AZ-a sa 3:2 ali su u drugom kolu uspeli da pobede Romu na svom terenu sa 1:0.

Predlog

Galatasaraj je svakako favorit na svom terenu ali bio je i u meču sa Švajcarcima i znamo kako se to završilo. S druge strane Elfsborg je igrao odlično u Holandiji, imaju sjajan kontra napad, ali su poraženi i pored dva postignuta gola. Čini nam se da je švedski tim malo potcenjen kvotom i zato izbegavamo konačan ishod i predlažemo igru gol-gol. Za GG kvota je 1.84 u kladionici King.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.