Sreda, 23/10 - Fudbal, Nemačka, 3. Liga
23/10Wehen Wiesbaden vs Dinamo DrezdenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
22/10/2024 13:43
Obe ekipe imaju za cilj povratak u Cvajtu ali do ostvarenja je mnogo posla. Utakmica vanrednog kola nemačke treće lige igra su Vizbadenu u sredu od 19 časova.
Vehen

Ekipa iz Vizbadena nije uspela da se duže zadrži u Cvajti, i posle samo jedne sezone vratila se u treću ligu. Oni su pre dve godine, ako se neko seća, posle onog neverovatnog polsednjeg kola bili najveći dobitnici i našli se među putnicima za drugu ligu Nemačke ali nisu imali dovoljan kvalitet da se tu i zadrže. Nova sezona u trećoj ligi krenula je toplo-hladno. Bilo je odličnih pobeda ali i neočekivanih poraza. Svakako da je najneočekivaniji onaj od prošlog vikenda kada je Vehen na svom terenu izgubio od drugog tima Hanovera i to sa 5:1, a ekipa sa severa zemlje je tek ušla iz regionalne lige. Sakupili su 17 bodova iz 10 utakmica i pred ovo kolo zaostaju samo 4 boda za vodećim Zandhauzenom.

Dinamo Drezden

Žuto-crni su takođe tim koji se stalno seli iz Cvajte u treću ligu i obrnutno. Svima je jasno da je jednom takvom klubu, u vreme Istočne Nemačke pravom velikanu, mesto u višem rangu, makar u drugoj ligi, ali nešto ovomDiamu nedostaje. To sigurno nisu navijači, oni su uvek tu, u maksimalnom broju, ali njihovi ljubimci obično igraju od sjaja do očaja. Počeli su dosta dobro, preuzeli vrh tabele i najavili velike ambicije. I sada su u vrhu, pred vanredno kolo su na drugoj poziciji a sa 18 bodova imaju samo tri manje od vodećeg Zandhauzena. Problem je što je ova liga toliko izjednačan da bukvalno svako svakog može da pobedi. Dinamo je u tri prethodna kola bio stvarno loš, igrao je nerešeno sa Ahenom i Esenom a izgubio od drugog tima Borusije iz Dortmunda.

Predlog

Poslednji put su se ove dve ekipe sastale pre dve sezone u onoj u kojoj je Vehen završio na 4. mestu i to sa bodom viće od Dinama, ali je na kraju, preko baraža, otišao u Cvajtu. Trenutna forma nije zadovoljavajuća ni za jedne ni za druge i zbog toga je ovaj meč veoma važan. Sumnajmo da bi bod nekom bio po meri, pa očekujemo igru na pobedu. Naš predlog je igra gol-gol a za GG kvota je 1.53 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.