Četvrtak, 24/10 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
24/10Víkingur Reykjavík vs Serkl Briž1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
22/10/2024 17:29
Vikingur čeka mnogo važniji meč za tri dana, ovaj sa Belgijancima igra se u Kopavoguru u četvrtak od 16.30.
Vikingur Rejkjavik

Vikingur je tek drugi islandski tim koji je stigao do grupne ili ligaške faze nekog evropskog takmičenja. Prvi je bio Breidablik prošle godine a sada je to aktuelni prvak ove ostrvske zemlje. Da li će Vikingur i ostati najbolji islandski tim biće odlučeno u nedelju kada se igra poslednje kolo lige, a oni će biti domaćini baš Breidabliku. S obzirom da oba tima ulaze u poslednje kolo sa identičnim brojem bodova, odluka o šampionu pašće posle 90 minuta međusobnom duela. Prednost Vikingura je u boljoj gol razlici i njima će i remi biti dovoljan da zadrže naslov prvaka. U Ligi konferencija su startovali porazom na Kipru od Omonije i to sa ubedljivih 4:0.

Serkl Briž

Belgijski tim je uspeo kroz naporne i duge kvalifikacije da dože do ligaškog dela Lige konferencija. Krenuli su iz Lige Evrope, izbacili Kilmarnok ali onda ispali od Moldea. Prebacili su se u Ligu konferencija i u plej-ofu bili uspešniji od poljske Visle iz Krakova, inaće drugoliagaša u toj zemlji. U Župiler ligi Serkl Briž je uvek u senci gradskog rivala Klub Briža. Sezonu su započeli loše, nakon 11 odigranih kola sakupili su samo 9 bodova i trenutno zauzimaju pretposlednje mesto. Postoji bojazan da ih igranje u Evropi može skupo koštati na domaćem planu, ali tim poseduje kvalitet i morao bi uspekoro da se uputi makar ka sredini tabele. U prvom kolu Lige konferencija Serkl Briž je više nego ubedljivo pobedio švajcarski Sent Galen i to sa 6:2.

Predlog

Ne samo da gosti dolaze iz mnogo kvalitetnijeg šampionata, već nam se čini i da im je meč važniji nego domaćinu. Vikingur je svoje ambicije ispunio plasmanom u ligaški deo, po prvi put u svojoj istoriji, a mnogo im je bitnije da odbrane titulu jer će onda imati lakši posao narednog leta da ponovo dođu do ligaškog dela. Sigurno im je u mislima Breidablik i to će Serkl Briž iskoristiti, a i ne igraju u Rejkjaviku već u Kopavoguru. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.