Četvrtak, 24/10 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
24/10Larne vs Shamrock RoversUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
22/10/2024 17:52
Ovaj meč ima posebnu težinu jer se sastaju timovi iz dve Irske i to šampioni. Larne neće Šamrok dočekati na svom stadionu već u Belfastu na Vindsor parku u četvrtak od 18.45.
Larne

Klubovi iz Severne Irske do sada nisu imali priliku da opstaju na evropskoj sceni do Nove godine. Novi sistem takmičenja i dodavanje Lige konferencija i to je promenilo. Sada tokom jeseni možemo u Evropi gledati i timove iz prenstava koja obično nisu tako kvalitetna. Doduše, veće šanse da igraju tokom jeseni imaju prvaci, pošto imaju tu mogućnost da jednom ili čak dva puta budu elinisani, a da opet, sa samo jednim trijumfom, dođu do Lige konferencija. Larne je prvo ispao od letonskog RFS-a, ali je uspeo da eliminiše kosovski Balkani i Linkoln sa Gibraltara. Prvenstvo Severne Irske počelo je tek 1. septembra i to je pomoglo Larneu da budu odmorni za kvalifikacije. Igra se po ubrzanom ritmu, čak i u vreme reprezentativne pauze jer nijedan klub nema reprezentativce, pa je već odigrano 13 rundi. larne ima zaostatak od tri meča i zato su tek na 7. poziciji sa 11 bodova manje od vodećeg Linfilda, najboljeg tima ove zemlje.

Šamrok

Opšte je mišljenje da je Premijer liga Republike Irske kvalitetnije takmičenje od prvenstva u severnom delu irskog ostrva. Timovi iz ovog dela su već u nekoliko navrata igrali u grupnoj fazi nekog od kupova, uglavnom Lige Evrope, pa Lige konferencija, a sada je to pošlo za rukom i prvaku Šamrok Roversima. Međutim, velika je šansa da Roversi ostanu bez titule ove sezone. Počeli su vrlo loše sezonu, kasnije su se popravili a dva kola pre kraja imaju dva boda mnanje od vodeđeg Šelburna i isti broj poena sa Deri Sitijijem. Odavno završnica Premijer lige nije bila neizvesnija jer je Šamrok, a ranije Dandalk, titulu obezbeđivao mnogo ranije. U prvom kolu Lige konferencija uzeli su bod na svom terenu protiv kiparskig APOEL-a.

Predlog

Meč će imati verovatno i dodatni naboj, ipak se radi o istom narodu podeljenom u dve zemlje. Severna Irska je deo Velike Britanije a Republika nije. Uglavnom biće zanimljivo u Belfastu i ne treba očekivati mnogo golova. Zato je naš predlog igra na mali broj golova a za 0-2 gola kvota je 1.72 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.