Petak, 25/10 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
25/10St Patrick's vs Derry CityUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
23/10/2024 18:25
Jedan od mečeva koji će imati veliki uticaj na šampionsku trku igra se u Dablinu u petak od 20.45, u okviru pretposlednjeg kola irske Premijer lige.
Sent Patriks

Sveci iz Dablina su tim u najboljoj formi u ligi. Sent Patriks je bez poraza u prvenstvu od 4. jula, a od tada imaju jedan remi i osam pobeda. U seriji su od sedam uzastopnih trijumfa i da je ostalo neko kolo više do kraja, a ne samo dva, možda bi bili prvi kandidati za osvajanje šampionskog naslova. Ovako je teško poverovati u to jer, pre svega, ne zavisi sve samo od njih. Imaju 4 boda manje od vodećeg Šelburna, pa čak i kada bi njih stigli, ispred su kvalitetni Šamrok Roversi i Deri Siti, a i jedni i drugi imaju po dva boda više. Čuda su uvek moguća, a da bi se jedno ovako desilo za početak Sent Patriks mora da pobedi Deri Siti a onda u poslednjem kolu i Slajgo Roverse na strani. Naravno, neophodno je da Šelburn ne slavi nijednom, ali i da Šamrok ne uzme više od tri boda.

Deri Siti

Sve je išlo na vodećicu Derija ove sezone. Već godinama su u samom vrhu ali nisu uspevali da osvoje šampionski naslov. Prvo ih je u tome sprečavao Dandalk a onda i Šamrok Roversi, višestruki uzastopni prvaci Republike Irske. Na početku ove sezone i Dandalk i Šamrok su gubili ogroman broj bodova. prvi se od toga nisu oporavili i naredne sezone igraće u drugoj ligi, ako obezbede finansije i za to, dok se Šamrok popravio i sada konkuriše za titulu. I Deri ima svoj plan a on je sledeći. Pobediti na obe preostale utakmice i to će biti, gotovo izvesno, dovoljno za naslov. Naime, u poslednjem kolu dočekuju Šelburn i moći će pobedom da ih prestignu, čak i da ovi pobede u ovoj rundi, a što se tiče Šamroka od njih imaju za 6 golova bolju gol razliku, što je veliki adut.

Predlog

Sent Patriks se bori za izlazak u Evropu, što je mnogo realniji scenario nego osvajanje titule. Veliki motiv imaju gosti, njima je ovo meč sezone i pobeda im donosi šansu da u direktnom  duelu, pred svojim navijačima, pobede Šelburn i postanu prvaci. Deri Siti je četiri puta ove sezone pobedio Sent Patriks, tri puta u ligi i jednom u kupu, ali je ovo sasvim drugačiji meč. Neće ovde biti mnogo lepog fudbala i golova, odlučiće jedan, najviše dva. Za 0-2 gola kvota je 1.78 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.