Ponedeljak, 28/10 - Fudbal, Turska, Superliga
28/10Istanbul Bašakšehir vs EyüpsporDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
26/10/2024 11:52
Prvi zvanični meč između ova dva tima igra se u okviru 10. kola turske Super lige u Istanbulu u ponedeljak od 15 časova.
Bašakšehir

Pravu blamažu doživeo je ovaj bivši turski šampion u Ligi konferencija u četvrtak. U drugom kolu ovog takmičenja gostovali su u Celju gde su od slovenačkog prvaka izgubili sa čak 5:1. Malo ko je očekivao ovak rasplet događaja, pogotovo toliko ubedljiv poraz Bašakšehira, koji jim je već drugi u Ligi konferencija nakon startnog od Rapida i to u Istanbulu. Ne ide dobro Bašakšefiru ni u Super ligi Turske. U prošlom kolu su minimalnim rezultatom poraženi na obali Crnog mora od Trabzonspora, pa ovo kolo čekaju na 6. mestu sa 14 bodova, doduše i utakmicom manje odigranom.

Ejupspor

Gosti su prvi put iz druge lige stigli u elitni rang turskog fudbala i mođe se reći da su se odlično snašli. Posle 9 odigranih kola Ejupspor je na visokoj 5. poziciji i već je sakupio 15 bodova. Sa ovakvim zaletom mogli bi da se uključe i u raspodel evropskih viza za narednu sezonu ali smatramo da je njima prioritet u debitantskoj sezoni opstanak u eliti. Bolje igraju na svom terenu, na pet utakmica su tri puta pobedili i dva puta remizirali, dok su na strani pobedili protiv Sivaspora, dva puta igrali nerešeno a na poslednja dva gostovanja izgubili su od Bešiktaša i Konjaspora identičnim rezultatom 2:1.

Predlog

Bašakšehir bi morao da pobedi u ovom meču jer su navijači već ogorčeni onim što se dešava u poslednje vreme. Poraz u Sloveniji je kap koja je prelila čašu i neko će morati da ispašta, pogotovo ako se ne pobedi ni Ejupspor. Gosti sve to znaju i čekaće strpljivo svoju šansu. Očekujemo da vidimo barem po gol na obe strane u prvom zvaničnom meču između ova dva kluba. Za GG kvota je 1.75 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.